A daikon retket hámozd meg, majd vágd félcentis szeletekre vagy kisebb kockákra.
A daikon retek enyhén csípős, így ha enyhébb ízt szeretnél, vágd kisebb darabokra, így hamarabb megsül és elveszít a csípősségéből.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, borsot, cayenne borsot és az apróra vágott fokhagymát. Add hozzá a felkockázott daikon retket, és jól forgasd össze, hogy minden darab jól bevonódjon a fűszerekkel.
A daikon retek gyorsan magába szívja az olajat és a fűszereket, így ügyelj arra, hogy minden egyes darab megfelelően be legyen vonva.
A fűszeres retket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a retek megpuhul és enyhén megpirul.
A retek darabokat időnként forgasd meg, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon és egyenletesen süljön.
Miután a daikon megsült, vedd ki a sütőből, és frissen facsard rá a citruslevet. Szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, majd tálald melegen.
A citrus frissessége és a petrezselyem aromája remekül kiegyensúlyozza a daikon retek enyhén fűszeres, édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.