Daikon sült formában, tálalva friss petrezselyemmel és citruslével

Daikon sült formában

A daikon sült formában egy hagyományos japán étel, amely könnyen elkészíthető, és a daikon retek egyszerű, mégis különleges ízét emeli ki. A daikon, vagy más néven japán retek, egy rendkívül tápláló zöldség, amely a japán konyhában népszerű köretként szerepel. Az étel egyszerű, de ínycsiklandó módon készült, fűszerekkel és citruslével gazdagítva. A daikon retek jótékony hatású, segít az emésztésben, és gazdag rostokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Daikon retek
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Citruslé (például lime vagy citrom)
0.5 tk. Cayenne bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikon retket hámozd meg, majd vágd félcentis szeletekre vagy kisebb kockákra.

    A daikon retek enyhén csípős, így ha enyhébb ízt szeretnél, vágd kisebb darabokra, így hamarabb megsül és elveszít a csípősségéből.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a sót, borsot, cayenne borsot és az apróra vágott fokhagymát. Add hozzá a felkockázott daikon retket, és jól forgasd össze, hogy minden darab jól bevonódjon a fűszerekkel.

    A daikon retek gyorsan magába szívja az olajat és a fűszereket, így ügyelj arra, hogy minden egyes darab megfelelően be legyen vonva.

    3

    A fűszeres retket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a retek megpuhul és enyhén megpirul.

    A retek darabokat időnként forgasd meg, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon és egyenletesen süljön.

    4

    Miután a daikon megsült, vedd ki a sütőből, és frissen facsard rá a citruslevet. Szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, majd tálald melegen.

    A citrus frissessége és a petrezselyem aromája remekül kiegyensúlyozza a daikon retek enyhén fűszeres, édes ízét.