A fekete lencsét és a vörös vesebabot alaposan öblítsd le, majd áztasd be vízbe 6-8 órára vagy egy éjszakára.
Ha nincs időd hosszabb ideig áztatni, használhatsz gyorsfőzőt, hogy lerövidítsd a főzési időt.
A fűszereket (kömény, garam masala, szárított chili) egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg, hogy kioldódjanak az aromák.
A fűszerek pirítása segít a mélyebb ízek kialakításában, de ügyelj arra, hogy ne pirítsd őket túl, mert keserűvé válhatnak.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd tedd egy nagyobb serpenyőbe a vajjal. Pirítsd őket pár percig, amíg illatosak nem lesznek.
A fokhagyma és gyömbér keveréke extra aromát ad a lencsének, így ne hagyd ki őket!
Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, és főzd, amíg a paradicsom megpuhul és elkezd szétfolyni.
A paradicsom jól beharmonizál a fűszerekkel, de ha savanykásabb ízt szeretnél, egy kis citromlével is megbolondíthatod.
Ezután add hozzá a főtt fekete lencsét és a vörös vesebabot, valamint a pirított fűszerkeveréket. Alaposan keverd össze, majd önts hozzá egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A lencsét ne főzd túl, mert akkor túl puha lesz, és elveszíti textúráját.
Főzd közepes lángon 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Ha túl sűrű lenne a leves, önts hozzá még egy kis vizet, de ne legyen túl híg, mert akkor elveszíti a gazdag textúrát.
A végén öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony lángon főzd még 5 percig. A tejszín ad egy krémes, gazdag állagot a daldinak.
A tejszínt ne tedd hozzá túl korán, hogy ne váljon túlságosan zsírosá, és az étel ne veszítse el a friss ízeket.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy még frissebb és aromásabb legyen.
A koriander frissességet ad a gazdag ízű ételnek, és vizuálisan is szépít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.