Dampfnudel nテゥmet gナ想gombテウc frissen kテゥszテュtve

Dampfnudel - Nテゥmet gナ想gombテウc

A dampfnudel egy tradicionテ。lis nテゥmet gナ想gombテウc, amelyet Bajororszテ。gban テゥs a nテゥmet nyelvterテシleteken mテ。r テゥvszテ。zadok テウta kテゥszテュtenek. Kテシlテカnlegessテゥge, hogy nem csak gナ想テカlテゥssel, hanem pirテュtテ。ssal is kテゥszテシl, テュgy az alja ropogテウsra sテシl, mテュg a belseje puha テゥs levegナ壮 marad. Gyakran vanテュliasodテウval vagy lekvテ。rral tテ。laljテ。k, de sテウs vテ。ltozata is lテゥtezik. A dampfnudel egy igazi otthonos, komfortテゥtel, amely tテカkテゥletes vテ。lasztテ。s hideg napokra vagy テシnnepi alkalmakra.

Elナ遡テゥszテシlet 20 perc
Elkテゥszテュtテゥs 15 perc
Teljes 35 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzテ。valテウk

Adagok: 8
500 g Bテコzaliszt
7 g Szテ。raz テゥlesztナ
50 g Cukor
5 g Sテウ
250 ml Tej
50 g Vaj
1 db Tojテ。s
30 g Vaj (a fナ想テゥshez)
150 ml Tej (a fナ想テゥshez)

Bevテ。sテ。rlテウ kosテ。r ikon Bevテ。sテ。rlテウ lista (0)

    Allergテゥn informテ。ciテウ
    GlutテゥnGlutテゥn
    TejTej

    Elkテゥszテュtテゥsi Lテゥpテゥsek

    1

    Langyosテュtsd meg a tejet, majd keverd bele a cukrot テゥs az テゥlesztナ奏. Hagyd テ。llni 10 percig, amテュg az テゥlesztナ felfut.

    A tej ne legyen tテコl forrテウ, mert az megテカli az テゥlesztナ奏. Az テゥlesztナ felfutテ。sa biztosテュtja, hogy テゥletkテゥpes テゥs a tテゥszta megkel.

    2

    Egy nagy tテ。lban keverd テカssze a lisztet テゥs a sテウt.

    A sテウt alaposan keverd el a liszttel, hogy ne gテ。tolja az テゥlesztナ mナアkテカdテゥsテゥt.

    3

    Add hozzテ。 az テゥlesztナ壮 keverテゥket, a tojテ。st テゥs az olvasztott vajat, majd gyテコrd テカssze egy lテ。gy, rugalmas tテゥsztテ。vテ。.

    A tテゥsztテ。t addig gyテコrd, amテュg elvテ。lik az edテゥny falテ。tテウl テゥs rugalmas nem lesz. Ez a gombテウcok kテカnnyedsテゥgテゥnek kulcsa.

    4

    Takard le a tテゥsztテ。t egy konyharuhテ。val, テゥs hagyd kelni meleg helyen kb. 1 テウrテ。n テ。t, amテュg duplテ。jテ。ra nナ.

    A kelテゥshez ideテ。lis hely a sテシtナ, 30-40 fokra melegテュtve, vagy egy radiテ。tor kテカzelテゥben.

    5

    Borテュtsd ki a tテゥsztテ。t lisztezett felテシletre, テゥs oszd 8 egyenlナ rテゥszre. Formテ。zz belナ鼠テシk gombテウcokat.

    A lisztezett felテシlet megakadテ。lyozza, hogy a tテゥszta leragadjon. A gombテウcokat テウvatosan formテ。zd, hogy ne sテゥrテシljテカn a szerkezetテシk.

    6

    Egy nagy, fedナ宋el ellテ。tott serpenyナ礎en olvaszd meg a vajat, majd テカntsd hozzテ。 a tejet.

    A serpenyナ legyen elテゥg nagy, hogy a gombテウcok kテゥnyelmesen elfテゥrjenek egymテ。s mellett.

    7

    Helyezd a gombテウcokat a serpenyナ礎e テコgy, hogy ne テゥrjenek テカssze, majd takard le a fedナ宋el.

    Ha tテコl kテカzel vannak egymテ。shoz, テカsszeragadhatnak a gombテウcok.

    8

    Fナ想d kテカzepes lテ。ngon kb. 15 percig anテゥlkテシl, hogy a fedナ奏 felemelnテゥd.

    Nagyon fontos, hogy ne emeld fel a fedナ奏, mert a gナ想 tテ。vozik, テゥs a gombテウcok nem fognak megfelelナ粗n テ。tsテシlni.

    9

    Ha a tej elpテ。rolgott テゥs a gombテウcok alja aranybarnテ。ra pirult, zテ。rd el a lテ。ngot, テゥs hagyd pihenni pテ。r percig.

    Ha a gombテウcok alja tテコl gyorsan pirul, vedd lejjebb a lテ。ngot.

    10

    Melegen tテ。lald vanテュliasodテウval vagy lekvテ。rral.

    A gナ想gombテウc frissen a legfinomabb, de mテ。snap is fogyaszthatテウ, ha melegテュtve tテ。lalod.