A datolyákat vágd apróra és tedd egy nagy lábasba.
A datolya puha, édes gyümölcs, és az aprítás segít, hogy könnyebben felszívja az ízeket.
Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, a felaprított fokhagymát és gyömbért, valamint a fűszereket: koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót.
A chili mennyiségét ízlés szerint csökkentheted, ha nem szereted túl csípősen.
Keverd alaposan össze a hozzávalókat, majd tedd fel a keveréket alacsony lángon főni.
Főzd alacsony lángon, hogy a cukor ne karamellizálódjon, és a chutney ne égjen le.
Főzd 30-40 percig, amíg a chutney sűrűsödni kezd. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elkerüld a leégést.
A chutney akkor lesz kész, ha eléri a kívánt sűrűséget. Ha túl sűrű, nyugodtan adj hozzá még egy kis vizet.
Amikor a chutney megfelelő állagot ért el, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ezután tárold üvegekben, és hűtsd le.
Miután kihűlt, a chutney még sűrűsödhet, így érdemes a hűtés előtt pihentetni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.