Desszert gofri olvasztott csokoládéval és gyümölcsökkel

Desszert Gofri

A desszert gofri egy igazi édes kényeztetés, amelyet olvasztott csokoládé, friss gyümölcsök és tejszínhab tesz még különlegesebbé. A belga eredetű gofri már évszázadok óta az egyik legnépszerűbb édesség, amelyet számtalan módon variálhatunk. Ez a recept tökéletes választás, ha egy különleges, de könnyen elkészíthető desszertre vágysz!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
50 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
60 g Olvasztott vaj
50 g Étcsokoládé
100 g Friss eper
1 db Banán
100 ml Tejszínhab
30 g Méz
20 g Dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a többi hozzávalóhoz, mert a tojás megfőhet.

    3

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, hogy a gofri könnyű és levegős maradjon.

    Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A csomók nem baj, eltűnnek sütés közben.

    4

    A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.

    Ha tapadásmentes a gofrisütőd, akkor nem feltétlenül szükséges kikenni, de egy kevés zsiradék sosem árt.

    5

    Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    6

    A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    Ha egymásra rakod a gofrikat, akkor megpuhulnak. A rácson hagyva a gőz távozik, és ropogós marad.

    7

    A gofrikat olvasztott étcsokoládéval, friss eperrel, banánszeletekkel, tejszínhabbal és egy kevés mézzel díszítjük, majd dióval megszórjuk.

    A díszítésnél csak a képzeleted szab határt! Használj bármilyen gyümölcsöt, csokit, szószt vagy magvakat, amit szeretsz.