Desszert taco tálalva

Desszert Taco

A desszert taco egy különleges csavar a klasszikus mexikói tacón, amely édes változatban is tökéletesen működik. A fahéjas, ropogós tortillák kellemes kontrasztot alkotnak a krémes csokoládéval és a friss gyümölcsökkel, így egy izgalmas, de egyszerű édességet kapunk. Ideális választás vendégváró finomságként vagy egy könnyed, mégis különleges desszertként. Ha extra élményt szeretnél, próbáld ki karamellöntettel vagy vaníliafagylalttal!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
20 g Vaj
1 tk. Fahéj
2 ek. Kristálycukor
100 g Étcsokoládé
50 ml Tejszín
150 g Friss eper
1 db Banán
100 g Tejszínhab
30 g Darált dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Közben olvaszd meg a vajat egy kis edényben.

    A vajat alacsony lángon vagy mikróban, rövid időközönként olvaszd, hogy ne égjen meg.

    2

    Keverd össze a kristálycukrot és a fahéjat egy tálban.

    A fahéj mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Kend meg a tortilla lapokat az olvasztott vajjal, majd szórd meg őket a fahéjas cukor keverékkel.

    Ügyelj arra, hogy a vaj egyenletesen fedje a tortilla lapokat, hogy a cukor is egyenletesen rátapadjon.

    4

    Helyezd a tortilla lapokat egy sütőformára úgy, hogy hajlított taco alakot kapjanak. Süsd 8-10 percig, amíg ropogósra sülnek, majd hagyd kihűlni.

    A taco formát úgy tudod biztosítani, hogy a tortilla lapokat a sütőrács két sávja közé helyezed, vagy alufóliából gyúrt tartókat használsz.

    5

    Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg sima csokoládészószt nem kapsz.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel. Ha a csokoládé nem olvad el teljesen, tegyél a lábost egy pillanatra forró víz fölé.

    6

    Szeleteld fel az epret és a banánt vékony karikákra.

    Használhatsz más gyümölcsöket is, például málnát, áfonyát vagy kivit.

    7

    Töltsd meg a kihűlt, fahéjas tortillákat a friss gyümölcsökkel, majd locsold meg a csokoládészósszal.

    A gyümölcsöket közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy ne barnuljanak meg.

    8

    Tegyél rá egy kanál tejszínhabot, majd szórd meg darált dióval az extra ízért és ropogós textúráért.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt tedd a tacókra, hogy ne essen össze.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd a különleges desszert tacót!

    Azonnal tálald, mert a tortilla lapok a nedves tölteléktől hamar megpuhulnak.