Detroit Style Pizza négyzet alakú, vastag és ropogós

Detroit Style Pizza – Négyzet alakú, vastag és ropogós

A Detroit Style Pizza az amerikai pizzakultúra különleges fogása, amelyet vastag, puha tésztájáról és ropogós sajtrétegeiről ismernek. A sajtot a tészta széleire is rászórják, így a sütés során karamellizálódik, egyedi ropogós ízt adva a pizzának. Ez a pizza tökéletes választás családi összejövetelekhez vagy baráti vacsorákhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Víz
15 g Friss élesztő
10 g
50 ml Olívaolaj
300 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
100 g Cheddar sajt
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a sót és az élesztőt egy nagy tálban, majd fokozatosan add hozzá a vizet. Gyúrd simára, majd adj hozzá 30 ml olívaolajat, és dolgozd bele a tésztába.

    A langyos víz segíti az élesztő aktiválódását. Az olívaolaj rugalmasabbá teszi a tésztát.

    2

    Fedd le a tésztát, és hagyd kelni szobahőmérsékleten 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A kelesztés fontos a könnyű és levegős tészta eléréséhez. A tésztát meleg helyen keleszd.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 230°C-ra. Készíts elő egy négyzet alakú sütőformát, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A magas hőfok biztosítja a ropogós tésztát. A négyzet alakú forma a Detroit stílusú pizza jellegzetessége.

    4

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát a sütőforma méretéhez igazítva, majd hagyd pihenni további 15 percig a formában.

    A tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne sérüljön. A pihentetés segít, hogy a tészta ne húzódjon vissza sütés közben.

    5

    Szórd meg a tészta széleit cheddar sajttal, majd a közepét mozzarella sajtal. Öntsd rá a paradicsomszószt, és szórd meg szárított oregánóval.

    A cheddar sajt a széleken karamellizálódik és ropogós lesz. A mozzarella a közepén olvad meg. Ne spórolj a sajttal!

    6

    Süsd a pizzát 20-25 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt a széleken ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, hogy a sajt ne égjen meg. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Sütés után hagyd hűlni 5 percig, majd szeleteld négyzet alakú darabokra, és azonnal tálald.

    A hűlés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor. Azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a tészta még ropogós.