Dhokar dalna gyömbérrel, friss korianderrel és citromlével tálalva

Dhokar dalna gyömbérrel

A Dhokar dalna egy hagyományos indiai étel, amely az étkezések gyakori része, különösen a vegetáriánus étkezésben. A lencse és rizs kombinációja egy sűrű, ízes ételt ad, amelyet gyömbérrel, fokhagymával és más fűszerekkel gazdagítanak. A gyömbér és a koriander frissessége kiemeli az étel fűszeres ízét, míg a chili enyhe csípősséget ad a fogásnak. Az étel egy igazi különlegesség, amely könnyen elkészíthető, mégis rendkívül ízletes és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Split yellow lentils (dal)
100 g Basmati rizs
1 ek. Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Turmeric (kurkuma)
1 tk.
2 ág Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A dalna (sárga lencse) és a basmati rizst alaposan öblítsd le, majd egy tálban áztasd őket 30 percig. Ezt követően szűrd le és tedd félre.

    A lencse és a rizs előáztatása segít a főzési idő csökkentésében, és könnyebbé teszi a főzést.

    2

    Egy közepes lábasban, közepes hőmérsékleten, öntsd bele az olívaolajat. Add hozzá a finomra reszelt gyömbért és fokhagymát, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A gyömbért és fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghetnek, ami keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a köményt, kurkumát és sót a serpenyőhöz, és keverd össze a fűszerekkel.

    A fűszerek pörkölése segít, hogy jobban kiemelje azok ízét és aromáját.

    4

    Ezután tedd bele a lecsurgatott lencsét és rizst a serpenyőbe. Öntsd fel vízzel, és főzd alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a lencse és a rizs megpuhul.

    Ne add hozzá túl sok vizet, hogy sűrű, ízes pörköltet kapj. Ha szükséges, fokozatosan adj hozzá vizet.

    5

    Miután a lencse és rizs teljesen megpuhult, vágd fel a chili paprikát és szórd bele, hogy egy kis csípősséget adjon az ételnek.

    A chili paprikát ízlés szerint adagold, hogy ne legyen túl erős.

    6

    Tálald a Dhokar dalnát friss korianderrel megszórva és egy kis friss citromlével meglocsolva.

    A koriander és citromlé frissessége kiemeli a fűszeres étel ízét.