A dalna (sárga lencse) és a basmati rizst alaposan öblítsd le, majd egy tálban áztasd őket 30 percig. Ezt követően szűrd le és tedd félre.
A lencse és a rizs előáztatása segít a főzési idő csökkentésében, és könnyebbé teszi a főzést.
Egy közepes lábasban, közepes hőmérsékleten, öntsd bele az olívaolajat. Add hozzá a finomra reszelt gyömbért és fokhagymát, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak nem lesznek.
A gyömbért és fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghetnek, ami keserű ízt adhat.
Add hozzá a köményt, kurkumát és sót a serpenyőhöz, és keverd össze a fűszerekkel.
A fűszerek pörkölése segít, hogy jobban kiemelje azok ízét és aromáját.
Ezután tedd bele a lecsurgatott lencsét és rizst a serpenyőbe. Öntsd fel vízzel, és főzd alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a lencse és a rizs megpuhul.
Ne add hozzá túl sok vizet, hogy sűrű, ízes pörköltet kapj. Ha szükséges, fokozatosan adj hozzá vizet.
Miután a lencse és rizs teljesen megpuhult, vágd fel a chili paprikát és szórd bele, hogy egy kis csípősséget adjon az ételnek.
A chili paprikát ízlés szerint adagold, hogy ne legyen túl erős.
Tálald a Dhokar dalnát friss korianderrel megszórva és egy kis friss citromlével meglocsolva.
A koriander és citromlé frissessége kiemeli a fűszeres étel ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.