Dill leaves thepla, friss, fƱszeres kenyér, zöldekkel tålalva

Dill leaves thepla

A thepla egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely kĂŒlönbözƑ zöldsĂ©gekkel Ă©s fƱszerekkel kĂ©szĂŒlt kenyĂ©rfĂ©lesĂ©g. A dill levesekkel kĂ©szĂŒlt vĂĄltozat kĂŒlönleges Ă­zt ad az Ă©telnek, Ă©s tökĂ©letesen illik a reggeli vagy vacsora asztalĂĄra. Az Ă©tel szĂĄrmazĂĄsa Gujrat ĂĄllambĂłl szĂĄrmazik, Ă©s a vegĂĄn Ă©trendbe is tökĂ©letesen illeszkedik. A dill friss aromĂĄja Ă©s az indiai fƱszerek egyĂŒtt alkotjĂĄk a thepla gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă­zvilĂĄgĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 50 g Dill levelek
⭕ 1 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 0.5 tk. Cumin mag
⭕ 1 tk. Koriander por
⭕ 0.5 tk. Pár csipetnyi kurkuma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A dill leveleket apróra vågd, és tedd félre. A gyömbért és fokhagymåt reszeld le finomra.

    A friss gyömbért és fokhagymåt ne hagyd ki, mivel gazdagítjåk az ízeket.

    2

    A teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet egy tĂĄlba tedd, Ă©s add hozzĂĄ a cumin magot, koriander port, kurkumĂĄt Ă©s a sĂłt.

    Az összes szåraz hozzåvalót jól keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    3

    Add hozzå a reszelt gyömbért, fokhagymåt és a vågott dill leveleket.

    A dill friss, aromĂĄs Ă­ze adja a thepla jellegzetes Ă­zĂ©t, Ă­gy Ă©rdemes bƑsĂ©gesen hasznĂĄlni.

    4

    Fokozatosan add hozzĂĄ a vizet, Ă©s gyĂșrd a tĂ©sztĂĄt simĂĄra. A tĂ©sztĂĄnak rugalmasnak kell lennie, de nem tĂșl ragadĂłsnak.

    A tĂ©sztĂĄt Ă©rdemes kis adagokban vizet hozzĂĄadva gyĂșrni, hogy ne legyen tĂșl lĂĄgy.

    5

    A kĂ©sz tĂ©sztĂĄt pihentesd 10 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek, majd oszd 6-8 egyenlƑ golyĂłra.

    A pihentetĂ©s utĂĄn a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł, Ă©s nem fog eltörni.

    6

    Minden golyĂłt nyĂșjts ki kb. 1 cm vastagra. HasznĂĄlj lisztet a nyĂșjtĂĄshoz, hogy ne ragadjon.

    A nyĂșjtĂĄskor prĂłbĂĄlj egyenletes vastagsĂĄgot elĂ©rni, hogy a thepla minden rĂ©sze egyenletesen sĂŒljön.

    7

    Egy serpenyƑt melegĂ­ts fel közepes lĂĄngon, Ă©s sĂŒsd meg a thepla egyik oldalĂĄt 2-3 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    HasznĂĄlj egy kis olĂ­vaolajat a sĂŒtĂ©shez, hogy ropogĂłs legyen a thepla.

    8

    FordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd a mĂĄsik oldalĂĄt is, amĂ­g szĂ©p barna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    Ne nyomd le a theplĂĄt sĂŒtĂ©s közben, hogy ne veszĂ­tse el a puhasĂĄgĂĄt.