Dill leaves thepla, friss, fűszeres kenyér, zöldekkel tálalva

Dill leaves thepla

A thepla egy hagyományos indiai étel, amely különböző zöldségekkel és fűszerekkel készült kenyérféleség. A dill levesekkel készült változat különleges ízt ad az ételnek, és tökéletesen illik a reggeli vagy vacsora asztalára. Az étel származása Gujrat államból származik, és a vegán étrendbe is tökéletesen illeszkedik. A dill friss aromája és az indiai fűszerek együtt alkotják a thepla gazdag és ínycsiklandó ízvilágát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Teljes kiőrlésű liszt
50 g Dill levelek
1 cm Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Cumin mag
1 tk. Koriander por
0.5 tk. Pár csipetnyi kurkuma
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A dill leveleket apróra vágd, és tedd félre. A gyömbért és fokhagymát reszeld le finomra.

    A friss gyömbért és fokhagymát ne hagyd ki, mivel gazdagítják az ízeket.

    2

    A teljes kiőrlésű lisztet egy tálba tedd, és add hozzá a cumin magot, koriander port, kurkumát és a sót.

    Az összes száraz hozzávalót jól keverd össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért, fokhagymát és a vágott dill leveleket.

    A dill friss, aromás íze adja a thepla jellegzetes ízét, így érdemes bőségesen használni.

    4

    Fokozatosan add hozzá a vizet, és gyúrd a tésztát simára. A tésztának rugalmasnak kell lennie, de nem túl ragadósnak.

    A tésztát érdemes kis adagokban vizet hozzáadva gyúrni, hogy ne legyen túl lágy.

    5

    A kész tésztát pihentesd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd oszd 6-8 egyenlő golyóra.

    A pihentetés után a tészta könnyebben nyújtható, és nem fog eltörni.

    6

    Minden golyót nyújts ki kb. 1 cm vastagra. Használj lisztet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon.

    A nyújtáskor próbálj egyenletes vastagságot elérni, hogy a thepla minden része egyenletesen süljön.

    7

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és süsd meg a thepla egyik oldalát 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Használj egy kis olívaolajat a sütéshez, hogy ropogós legyen a thepla.

    8

    Fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is, amíg szép barna és ropogós nem lesz.

    Ne nyomd le a theplát sütés közben, hogy ne veszítse el a puhaságát.