Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a tortaformát.
A forma kivajazása után szórd meg egy kevés liszttel vagy darált dióval is.
Keverd össze a lisztet, sütőport és a darált diót egy tálban.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral és a mézzel. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd keverd simára.
A méz íze intenzív lesz, ha egy kicsit megmelegíted, mielőtt a vajhoz adnád. A tojásokat egyesével add hozzá, alaposan elkeverve.
Add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd homogén tésztává. Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe is megsült-e.
A tejszínt verd fel kemény habbá a porcukorral, majd keverd bele a mézet és a darált diót.
A tejszín legyen jól lehűtve a felverés előtt. A mézet és a diót óvatosan forgasd bele a habba.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a diós-mézes krémmel. A tetejét és az oldalát is kend meg a krémmel.
A torta kihűlését várd meg teljesen, mielőtt felvágnád, hogy ne törjön össze.
Díszítsd a torta tetejét egész dióval és mézcseppekkel, porcukorral hintve.
A diót megpiríthatod a sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A mézcseppeket csorgasd vékonyan a torta tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.