A mót alaposan mosd meg, majd főzd meg sós vízben körülbelül 15-20 percig, amíg megpuhul.
Ne főzd túl a mót, mert akkor szétfőhet. A cél, hogy a szemek puhák, de még nem szétesettek legyenek.
A diót apróra vágd fel, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy pici olajjal és fahéjjal. Pirítsd közepes lángon 2-3 percig, amíg enyhén megpirul.
A dió íze akkor lesz igazán finom, ha nem pirítod túl, csak aranybarna színt kap.
A főtt móhoz add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, tojást és tejet. Keverd össze, majd egyenletesen oszd el a dióval.
A tojás segít összetartani a masszát, és a tej krémesebbé teszi az ételt. Ha sűrűbb masszát szeretnél, használhatsz kevesebb tejet.
A kész masszát tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon párold 5-6 percig, hogy az ízek összeérjenek és a dió ropogós maradjon.
Ne hagyd a masszát túl sokáig a tűzön, mert a diótól túl ropogós lehet. A cél, hogy az étel egyenletesen összesűrűsödjön.
Tálald melegen, vagy hűtsd le, ha hidegen szeretnéd. Egy pici fahéjjal és friss dióval is megszórhatod tálalás előtt.
Friss dióval díszítve igazi ínycsiklandó étel lesz, és a fahéj különleges ízt ad az ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.