Diós moa, egy finom étel dióval és fahéjjal tálalva

Diós moa

A diós moa egy hagyományos magyar étel, amelyet főtt móval és dióval készítenek. A dió és fahéj kombinációja különleges ízt ad az ételnek, míg a tej és tojás gazdag textúrát biztosít. Ezt az ételt akár reggelire, akár desszertként is élvezhetjük, és rendkívül tápláló, mivel a dió és a mó prebiotikus rostokat tartalmaz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g
100 g Dió
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 db Tojás
50 ml Tej
1 ek. Olaj
1 csomag Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mót alaposan mosd meg, majd főzd meg sós vízben körülbelül 15-20 percig, amíg megpuhul.

    Ne főzd túl a mót, mert akkor szétfőhet. A cél, hogy a szemek puhák, de még nem szétesettek legyenek.

    2

    A diót apróra vágd fel, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy pici olajjal és fahéjjal. Pirítsd közepes lángon 2-3 percig, amíg enyhén megpirul.

    A dió íze akkor lesz igazán finom, ha nem pirítod túl, csak aranybarna színt kap.

    3

    A főtt móhoz add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, tojást és tejet. Keverd össze, majd egyenletesen oszd el a dióval.

    A tojás segít összetartani a masszát, és a tej krémesebbé teszi az ételt. Ha sűrűbb masszát szeretnél, használhatsz kevesebb tejet.

    4

    A kész masszát tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon párold 5-6 percig, hogy az ízek összeérjenek és a dió ropogós maradjon.

    Ne hagyd a masszát túl sokáig a tűzön, mert a diótól túl ropogós lehet. A cél, hogy az étel egyenletesen összesűrűsödjön.

    5

    Tálald melegen, vagy hűtsd le, ha hidegen szeretnéd. Egy pici fahéjjal és friss dióval is megszórhatod tálalás előtt.

    Friss dióval díszítve igazi ínycsiklandó étel lesz, és a fahéj különleges ízt ad az ételhez.