Di贸s pog谩csa t谩lalva

Di贸s pog谩csa

A di贸s pog谩csa egy k眉l枚nleges 茅s t谩pl谩l贸 v谩ltozata a hagyom谩nyos pog谩cs谩nak, amely a di贸 kellemesen di贸s, kiss茅 茅desk茅s 铆z茅vel gazdag铆tja a t茅szt谩t. A k铆v眉l ropog贸s, bel眉l oml贸s 谩llag 茅s a di贸 intenz铆v arom谩ja teszi igaz谩n k眉l枚nlegess茅. Kiv谩l贸 vend茅gv谩r贸k茅nt, uzsonn谩ra vagy egy kiad贸s leves mell茅. Egyszer疟en elk茅sz铆thet艖, 茅s garant谩ltan mindenki kedvence lesz!

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
500 g Finomliszt
150 g Vaj
100 g Dar谩lt di贸
150 g Tejf枚l
1 db Toj谩s
25 g 脡leszt艖
100 ml Langyos tej
1 tk. S贸
1 tk. Cukor
1 db Toj谩s a ken茅shez
50 g Dar谩lt di贸 a tetej茅re

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n
    Di贸Di贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Futtasd fel az 茅leszt艖t: a langyos tejbe keverd bele a cukrot 茅s az 茅leszt艖t, majd hagyd 谩llni 10 percig, am铆g felfut.

    Ha az 茅leszt艖 nem fut fel, akkor val贸sz铆n疟leg lej谩rt a szavatoss谩ga, vagy a tej nem volt el茅g langyos. Ebben az esetben kezd 煤jra friss 茅leszt艖vel.

    2

    Egy nagy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a dar谩lt di贸t 茅s a s贸t, majd morzsold bele a vajat, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A di贸 铆ze intenz铆vebb lesz, ha s眉t艖ben kicsit megpir铆tod, miel艖tt ledar谩ln谩d.

    3

    Add hozz谩 a tejf枚lt, a toj谩st 茅s a felfuttatott 茅leszt艖t, majd alaposan gy煤rd 枚ssze a t茅szt谩t.

    A t茅szt谩nak l谩gynak 茅s rugalmasnak kell lennie. Ha t煤l sz谩raz, adj hozz谩 egy kis tejf枚lt, ha t煤l ragacsos, egy kis lisztet.

    4

    Lisztezett deszk谩n ny煤jtsd ki a t茅szt谩t kb. 2 cm vastagra, majd hajtogasd h谩romszor, hogy levelesebb 谩llagot kapjon.

    A hajtogat谩s sor谩n a t茅szta r茅tegesebb lesz, amit艖l a pog谩cs谩k oml贸sabbak lesznek.

    5

    Takard le egy konyharuh谩val, 茅s hagyd pihenni 30 percig, hogy a t茅szta megkeljen.

    A pihentet茅s alatt a t茅szta megkel, 茅s k枚nnyebb lesz vele dolgozni.

    6

    Ny煤jtsd ki ism茅t kb. 2 cm vastagra, majd egy pog谩csaszaggat贸val szaggasd ki a form谩kat.

    A kiszaggatott pog谩cs谩kat helyezd s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire, 茅s hagyd m茅g 15-20 percig kelni.

    7

    Helyezd a pog谩cs谩kat s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire, 茅s kend meg a tetej眉ket felvert toj谩ssal.

    A toj谩ssal val贸 ken茅s sz茅p sz铆nt ad a pog谩cs谩knak.

    8

    Sz贸rd meg a pog谩cs谩k tetej茅t dar谩lt di贸val, majd el艖meleg铆tett s眉t艖ben 180掳C-on s眉sd 20-25 percig, am铆g aranybarn谩k lesznek.

    A s眉t茅si id艖 f眉gg a s眉t艖dt艖l, figyelj r谩, hogy ne 茅gjenek meg.

    9

    Hagyd kicsit h疟lni, majd t谩lald frissen, k铆v眉l ropog贸s, bel眉l oml贸s 谩llaggal.

    A frissen s眉lt pog谩cs谩k a legfinomabbak, de m谩snap is finomak maradnak.