Mosd át a jázmin rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz, hogy eltávolítsd a keményítőt, és elkerüld, hogy túl ragacsos legyen.
Addig mosd a rizst, amíg a víz teljesen átlátszó nem lesz.
Forralj fel 400 ml vizet egy lábasban, majd add hozzá a rizst és egy csipet sót. Főzd közepes lángon 12-15 percig, amíg a rizs felszívja a vizet. Hagyd állni 5 percig fedő alatt.
Főzés közben ne keverd a rizst, mert az ragacsossá teheti.
Eközben egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a durvára vágott diót. Pirítsd 3-4 percig, amíg enyhén aranybarna lesz.
Vigyázz, hogy a dió ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Szórd rá a fekete borsot és egy csipet sót, majd keverd bele a mézet, hogy a dió kellemesen karamellizálódjon. Pirítsd még 1-2 percig alacsony lángon.
A mézet óvatosan adagold, hogy ne legyen túl édes.
Add hozzá a főtt rizst a serpenyőhöz, és alaposan keverd össze a diós keverékkel. Pirítsd további 3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Óvatosan keverd össze, hogy a rizs ne törjön össze.
Végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és tálald melegen köretként vagy önálló fogásként.
A petrezselyem helyett más zöldfűszert is használhatsz, például koriandert vagy mentát, ízlés szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.