A padlizsánokat vágd félbe, és kanalazd ki a belsejüket. Tartsd meg a héját, hogy a töltelékben maradhasson.
A padlizsán belsejét kiveheted egy kanállal, de ügyelj, hogy ne lyukassza ki a héját.
A rizst főzd meg félig, majd hagyd kihűlni. Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, és pirítsd meg benne a felaprított vöröshagymát és fokhagymát.
A rizst ne főzd teljesen készre, mert a sütés során még főni fog a padlizsánban.
Add hozzá a darált húst a hagymához, és pirítsd meg. Miután a hús megpuhult, add hozzá a főtt rizst, petrezselymet, paradicsomot, sót és borsot. Keverd össze alaposan.
A petrezselyem friss ízt ad a tölteléknek, és fontos, hogy a paradicsomot apróra vágd.
Töltsd meg a padlizsánokat a húsos, rizses keverékkel, majd helyezd őket egy sütőformába. Önts alá egy kevés vizet, hogy ne égjen le.
A tölteléket ne rakd túl szorosan, mert a sütés során a rizs még egy kicsit megdagad.
Fedd le a formát alufóliával, és süsd előmelegített 180°C-os sütőben 30-40 percig, amíg a padlizsánok megpuhulnak.
Ha a padlizsánokat egy kicsit megpuhítod a sütés előtt, gyorsabban kész lesz.
Tálald a sült padlizsánokat melegen, és élvezd az ínycsiklandó ételt.
Ez a fogás friss joghurttal vagy tzatziki szósszal is kiválóan passzol.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.