Doodhi thepla, reszelt zucchini és fűszerekkel tálalva, melegen

Doodhi thepla

A thepla egy hagyományos indiai étel, amely különféle zöldségekkel és fűszerekkel készül. A doodhi thepla az egyik legnépszerűbb változat, amely reszelt zucchinát és gazdag fűszereket tartalmaz. A thepla tökéletes választás reggelire vagy köretként, és remekül kiegészíthető friss joghurttal vagy chutneyval. A tészta könnyű, de gazdag, és egyaránt alkalmas vegetáriánus étkezésekhez is. A doodhi thepla friss és egészséges étel, amelyet a fűszeres ízek tesznek igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
200 g Reszelt doodhi (zucchini)
2 ek. Joghurt
1 tk. Szóda
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 tk.
1 tk. Fűszerpaprika
1 csipet Chili por
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet szitáld át egy nagy tálba, és add hozzá a sót, köményt, koriandert, fűszerpaprikát és chili port. Alaposan keverd össze.

    A fűszereket mindig frissen őröld meg, hogy az ízek intenzívebbek legyenek.

    2

    A reszelt doodhit (zucchinát) egy szűrőben hagyd állni pár percig, hogy a felesleges víz ki tudjon ürülni belőle. Ezután préseld ki a maradék nedvességet.

    A felesleges víz eltávolításával a thepla tészta nem fog ragadni, és könnyebb lesz dolgozni vele.

    3

    A joghurtot és a szóda port add hozzá a lisztes keverékhez, és önts hozzá annyi vizet, hogy puha, rugalmas tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl kemény, mert akkor nehezen nyújtható. A joghurt segít puhábbá tenni a tésztát.

    4

    A tésztát gyúrd simára, és pihentesd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés után a tészta könnyebben kezelhető lesz, és finomabbá válik.

    5

    A tésztából kis golyókat formálj, majd nyújtsd ki őket vékony lapokká.

    Ha a tészta ragad, egy kis liszttel segítsd a nyújtást.

    6

    Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat, és süsd ki a theplákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnára nem sülnek.

    A theplát érdemes közepes lángon sütni, hogy egyenletesen átsüljön és ne égjen meg.

    7

    A kész theplákat tálald melegen, és ízlés szerint friss korianderrel vagy joghurttal.

    A thepla tökéletes kísérője lehet egy csípős chutney, vagy egy pohár friss joghurt.