A búzalisztet szitáld át egy nagy tálba, és add hozzá a sót, köményt, koriandert, fűszerpaprikát és chili port. Alaposan keverd össze.
A fűszereket mindig frissen őröld meg, hogy az ízek intenzívebbek legyenek.
A reszelt doodhit (zucchinát) egy szűrőben hagyd állni pár percig, hogy a felesleges víz ki tudjon ürülni belőle. Ezután préseld ki a maradék nedvességet.
A felesleges víz eltávolításával a thepla tészta nem fog ragadni, és könnyebb lesz dolgozni vele.
A joghurtot és a szóda port add hozzá a lisztes keverékhez, és önts hozzá annyi vizet, hogy puha, rugalmas tésztát kapj.
A tészta ne legyen túl kemény, mert akkor nehezen nyújtható. A joghurt segít puhábbá tenni a tésztát.
A tésztát gyúrd simára, és pihentesd 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a tészta könnyebben kezelhető lesz, és finomabbá válik.
A tésztából kis golyókat formálj, majd nyújtsd ki őket vékony lapokká.
Ha a tészta ragad, egy kis liszttel segítsd a nyújtást.
Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat, és süsd ki a theplákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnára nem sülnek.
A theplát érdemes közepes lángon sütni, hogy egyenletesen átsüljön és ne égjen meg.
A kész theplákat tálald melegen, és ízlés szerint friss korianderrel vagy joghurttal.
A thepla tökéletes kísérője lehet egy csípős chutney, vagy egy pohár friss joghurt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.