A tojásokat a cukorral együtt keverd habosra egy tálban.
Használj szobahőmérsékletű tojásokat, hogy könnyebben felverhető legyen a cukorral.
Add hozzá a lisztet, sütőport és a matcha port. Fokozatosan add hozzá a vizet, és keverd simára a tésztát.
A tésztát ne keverd túl, hogy a piskóta könnyű és puha maradjon.
A tésztát hagyd pihenni 15-20 percig, hogy az összetevők jól összeérjenek.
Ez a pihenési idő segít abban, hogy a tészta ne legyen túlságosan sűrű.
Egy serpenyőt melegíts fel, és egy kis olajjal kend ki. A tésztát kis adagokban öntsd a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.
Használj alacsony-közepes hőmérsékletet, hogy a tészta szépen megsüljön, de ne égjen meg.
A sült piskótákat hagyd kihűlni, majd a krém elkészítéséhez a tejszínt felmelegítve keverd hozzá a cukrot és a matcha port.
A tejszínnek nem kell felforrnia, csak annyira melegedjen fel, hogy a matcha por és cukor könnyen feloldódjon.
Miután a tejszín meleg, öntsd hozzá a matcha port, és keverd simára. Hűtsd le a krémet.
A krém akkor lesz a legjobb, ha jól kihűl, és könnyen kenhetővé válik.
Miközben a piskóta hűl, egy kis adag krémet kenj a piskóták közé, majd tálald.
A krém vastagságát ízlés szerint szabályozhatod, hogy a dorayaki a kívánt íz- és állagélményt nyújtsa.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.