Dorayaki matchakrémmel, japán sütemény

Dorayaki matchakrémmel

A dorayaki egy hagyományos japán édesség, melyet két puha piskótalap között édes töltelékkel tálalnak. Az eredeti változatban édes vöröslencse-püré a töltelék, de az újabb variációk között megtalálhatóak a különböző ízesítések, mint a matcha. A matcha egy erőteljes zöld tea por, amely jellegzetes ízt ad a desszertnek. A dorayaki matchakrémmel egy különleges és modern verzió, amely frissítő, egyedi ízélményt nyújt a tradicionális japán édesség kedvelőinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Tojás
100 g Cukor
150 g Liszt
1 tk. Sütőpor
30 ml Víz
1 tk. Matcha por
200 ml Tej
100 ml Tejszín
30 g Cukor (a krémhez)
1 tk. Matcha por (a krémhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat a cukorral együtt keverd habosra egy tálban.

    Használj szobahőmérsékletű tojásokat, hogy könnyebben felverhető legyen a cukorral.

    2

    Add hozzá a lisztet, sütőport és a matcha port. Fokozatosan add hozzá a vizet, és keverd simára a tésztát.

    A tésztát ne keverd túl, hogy a piskóta könnyű és puha maradjon.

    3

    A tésztát hagyd pihenni 15-20 percig, hogy az összetevők jól összeérjenek.

    Ez a pihenési idő segít abban, hogy a tészta ne legyen túlságosan sűrű.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel, és egy kis olajjal kend ki. A tésztát kis adagokban öntsd a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.

    Használj alacsony-közepes hőmérsékletet, hogy a tészta szépen megsüljön, de ne égjen meg.

    5

    A sült piskótákat hagyd kihűlni, majd a krém elkészítéséhez a tejszínt felmelegítve keverd hozzá a cukrot és a matcha port.

    A tejszínnek nem kell felforrnia, csak annyira melegedjen fel, hogy a matcha por és cukor könnyen feloldódjon.

    6

    Miután a tejszín meleg, öntsd hozzá a matcha port, és keverd simára. Hűtsd le a krémet.

    A krém akkor lesz a legjobb, ha jól kihűl, és könnyen kenhetővé válik.

    7

    Miközben a piskóta hűl, egy kis adag krémet kenj a piskóták közé, majd tálald.

    A krém vastagságát ízlés szerint szabályozhatod, hogy a dorayaki a kívánt íz- és állagélményt nyújtsa.