Dorayaki mogyoróvajjal, friss palacsinta töltve mogyoróvajjal, finom textúrával

Dorayaki mogyoróvajjal

A Dorayaki egy hagyományos japán édesség, amelyet két puha palacsinta között gyakran édes vörös babpasztával töltenek. Azonban a mogyoróvajjal készült változata egy új, izgalmas twistet ad a klasszikus receptnek. Japánban ez az édesség annyira népszerű, hogy a híres anime karakter, Doraemon is ezt eszi. A mogyoróvaj édes és sós íze kiválóan illeszkedik a puha palacsinták közé, egy igazán különleges desszertet alkotva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
1 ek. Sütőpor
150 g Mogyoróvaj
1 ek. Méz
100 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Külön tálban verd fel a tojásokat a mézzel, vaníliával és tejjel.

    A méz segít abban, hogy a tészta édesebb és puhább legyen. Ne használj túl hideg tejet, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.

    2

    Lassan öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz a tojásos keveréket, és keverd simára.

    Ne keverd túl sokáig, mert akkor a tészta sűrű lesz, és nem puffad fel megfelelően a palacsinta.

    3

    Add hozzá az olajat, és keverd újra, hogy a tészta sima és sűrű legyen.

    Az olaj segít, hogy a dorayaki palacsinta ne tapadjon a serpenyőhöz, és szép fényes legyen.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és egy kevés olajat önts bele. Egy evőkanálnyi tésztát tegyél a serpenyőbe, és formázz belőle kört.

    A tészta akkor van kész, amikor apró buborékok jelennek meg a tetején. Ekkor már fordíthatod is meg.

    5

    Süsd mindkét oldalát aranybarnára, kb. 2-3 percig. Amikor mindkét oldal kész, tedd félre a palacsintákat, és hagyd őket kissé hűlni.

    Használj közepes lángot, hogy a dorayaki ne égjen meg, hanem szépen egyenletesen megsüljön.

    6

    Miután a palacsinták kihűltek, egy mokkáskanál mogyoróvajat kenj az egyik palacsintára, és helyezz rá egy másikat, hogy szendvicset alkoss.

    A mogyoróvajat hagyd szobahőmérsékleten pihenni, hogy könnyen kenhető legyen.

    7

    A kész dorayakit azonnal tálalhatod, vagy becsomagolhatod és másnapra is tökéletes marad.

    Ha szeretnél extra ízt, próbálj hozzátenni egy kis csokoládét a mogyoróvaj mellé!