Doubles csípős paprikaszósszal tálalva, friss korianderrel

Doubles csípős paprikaszósszal

A Doubles egy népszerű indiai étel, amely csicseriborsó lisztből készült lepényekből áll, és gyakran tálalják csípős paprikaszósszal. Az étel egyedülálló ízét a friss koriander, fokhagyma és a fűszerek adják. A Doubles az indiai utcai étkezés egyik kedvelt fogása, amely gyorsan elkészíthető és rendkívül ínycsiklandó. Az étel könnyed, de mégis telítő, és tökéletes választás egy fűszeres étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó liszt
250 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Csípős paprikapüré
0.5 tk.
1 tk. Fűszerpaprika
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet és vizet keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj. Sózd meg, majd hagyd pihenni 10-15 percig.

    A tészta állaga fontos, ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és a fokhagymát apróra vágva pirítsd meg benne.

    A fokhagyma gyorsan pirul, így ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg.

    3

    A csípős paprikapürét add hozzá a fokhagymához, és keverd el. Párold 1-2 percig, amíg az illatok összeérnek.

    A csípős paprikát fokozatosan adagold, ha nem szeretnéd túl erősen.

    4

    A tésztát formázd kisebb golyókká vagy kis lapos pogácsákká, majd a serpenyőben süsd meg őket mindkét oldalon aranybarnára.

    A tésztát nem szabad túl vastagra formázni, hogy könnyen megsüljön minden oldala.

    5

    A fűszerpaprikát és a koriandert add hozzá a kész Doubles-hez, és tálald frissen, csípős paprikaszósszal.

    A koriander friss íze kiemeli a fűszereket, és gazdagítja az ételt.