Doubles fokhagymás szósszal, friss korianderrel tálalva

Doubles fokhagymás szósszal

A doubles egy népszerű karibi étel, amely főként Trinidadban és Tobagón fogyasztanak. Az étel alapja a csicseriborsó lisztből készült tészta, amelyet különféle fűszerekkel készítenek, és tradicionálisan fokhagymás szósszal tálalnak. Az étel a karibi konyha gazdag fűszerességét és ínycsiklandó frissességét tükrözi. A doubles a helyi piacokon elérhető utcai étel, de otthon is könnyen elkészíthető. A fokhagymás szósz hozzáadása különleges ízt ad, és tökéletesen kiegészíti az étel ropogós textúráját.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó liszt
150 ml Víz
1 tk.
2 ek. Kókuszolaj
3 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 csokor Cilantro (koriander)
1 ek. Curry por
1 ek. Citromlé
2 db Friss paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet tedd egy nagy tálba, és fokozatosan adj hozzá vizet, amíg egy sima, nem túl kemény tésztát kapsz.

    Ha túl lágy a tészta, adj hozzá egy kis extra lisztet. Ha túl kemény, pici vízzel könnyítheted.

    2

    A tésztát pihentesd 15-20 percig, hogy jobban formálható legyen.

    A pihentetés segít a tésztának a megfelelő állag elérésében, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    3

    A tésztából kis gombócokat formálj, majd egy serpenyőben hevítsd a kókuszolajat. A gombócokat lapítsd le, és süsd őket mindkét oldalon aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a doubles egyenletesen süljön. Süss kisebb adagokban, hogy elkerüld a túl zsúfoltságot.

    4

    Miközben a doubles sül, készítsd el a fokhagymás szószt. A fokhagymát zúzd össze, és egy serpenyőben kis olajon pirítsd meg.

    A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, csak add ki az illatát, hogy finom, aromás legyen.

    5

    Amikor a fokhagyma illatozik, add hozzá a curry port, és egy-két percig pirítsd, hogy az ízek összeérjenek.

    A curry por fokozza a szósz gazdag ízét. Ha szereted a fűszeresebbet, adj hozzá egy csipet csilit is.

    6

    A fűszerekhez add hozzá a citromlevet, a finomra vágott koriandert, és a felkockázott paradicsomot. Keverd össze, majd főzd 5-10 percig, amíg egy sűrű szószt kapsz.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyedebb állagot kapj.

    7

    A kész doubles tálakat locsold meg a fokhagymás szósszal és tálald azonnal, friss korianderrel díszítve.

    A doubles-t friss, meleg tálalással kínáld, hogy az étel megőrizze a ropogós textúráját.