Doubles fokhagymĂĄs szĂłsszal, friss korianderrel tĂĄlalva

Doubles fokhagymĂĄs szĂłsszal

A doubles egy nĂ©pszerƱ karibi Ă©tel, amely fƑkĂ©nt Trinidadban Ă©s TobagĂłn fogyasztanak. Az Ă©tel alapja a csicseriborsĂł lisztbƑl kĂ©szĂŒlt tĂ©szta, amelyet kĂŒlönfĂ©le fƱszerekkel kĂ©szĂ­tenek, Ă©s tradicionĂĄlisan fokhagymĂĄs szĂłsszal tĂĄlalnak. Az Ă©tel a karibi konyha gazdag fƱszeressĂ©gĂ©t Ă©s Ă­nycsiklandĂł frissessĂ©gĂ©t tĂŒkrözi. A doubles a helyi piacokon elĂ©rhetƑ utcai Ă©tel, de otthon is könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ. A fokhagymĂĄs szĂłsz hozzĂĄadĂĄsa kĂŒlönleges Ă­zt ad, Ă©s tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti az Ă©tel ropogĂłs textĂșrĂĄjĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Csicseriborsó liszt
⭕ 150 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 ek. Kókuszolaj
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 1 csokor Cilantro (koriander)
⭕ 1 ek. Curry por
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 2 db Friss paradicsom

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsĂł lisztet tedd egy nagy tĂĄlba, Ă©s fokozatosan adj hozzĂĄ vizet, amĂ­g egy sima, nem tĂșl kemĂ©ny tĂ©sztĂĄt kapsz.

    Ha tĂșl lĂĄgy a tĂ©szta, adj hozzĂĄ egy kis extra lisztet. Ha tĂșl kemĂ©ny, pici vĂ­zzel könnyĂ­theted.

    2

    A tésztåt pihentesd 15-20 percig, hogy jobban formålható legyen.

    A pihentetĂ©s segĂ­t a tĂ©sztĂĄnak a megfelelƑ ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©ben, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    3

    A tĂ©sztĂĄbĂłl kis gombĂłcokat formĂĄlj, majd egy serpenyƑben hevĂ­tsd a kĂłkuszolajat. A gombĂłcokat lapĂ­tsd le, Ă©s sĂŒsd Ƒket mindkĂ©t oldalon aranybarnĂĄra.

    Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, hogy a doubles egyenletesen sĂŒljön. SĂŒss kisebb adagokban, hogy elkerĂŒld a tĂșl zsĂșfoltsĂĄgot.

    4

    Miközben a doubles sĂŒl, kĂ©szĂ­tsd el a fokhagymĂĄs szĂłszt. A fokhagymĂĄt zĂșzd össze, Ă©s egy serpenyƑben kis olajon pirĂ­tsd meg.

    A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, csak add ki az illatĂĄt, hogy finom, aromĂĄs legyen.

    5

    Amikor a fokhagyma illatozik, add hozzå a curry port, és egy-két percig pirítsd, hogy az ízek összeérjenek.

    A curry por fokozza a szósz gazdag ízét. Ha szereted a fƱszeresebbet, adj hozzå egy csipet csilit is.

    6

    A fƱszerekhez add hozzĂĄ a citromlevet, a finomra vĂĄgott koriandert, Ă©s a felkockĂĄzott paradicsomot. Keverd össze, majd fƑzd 5-10 percig, amĂ­g egy sƱrƱ szĂłszt kapsz.

    Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy könnyedebb ĂĄllagot kapj.

    7

    A kész doubles tålakat locsold meg a fokhagymås szósszal és tålald azonnal, friss korianderrel díszítve.

    A doubles-t friss, meleg tĂĄlalĂĄssal kĂ­nĂĄld, hogy az Ă©tel megƑrizze a ropogĂłs textĂșrĂĄjĂĄt.