A kacsamellet a bőrös oldalával lefelé egy száraz, hideg serpenyőbe tesszük, majd közepes lángon sütjük, amíg a bőre ropogósra pirul (kb. 5-7 perc).
A hideg serpenyőbe helyezés segít kiolvasztani a zsírt a bőrből, így ropogósabb lesz. Ne mozgassuk a húst, amíg a bőre nem pirult meg.
Megfordítjuk a húst, és még 4-5 percig sütjük, majd 180°C-os sütőben 10 percig tovább sütjük. Ezután pihentetjük 5 percig.
A sütőben való befejezés biztosítja, hogy a hús egyenletesen süljön át. A pihentetés fontos, hogy a szaftok visszahúzódjanak a húsba.
A hoisin szószt összekeverjük a mézzel, szójaszósszal és szezámolajjal egy kis tálban.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be az arányokat. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chili szószt.
A palacsinta tésztájához a lisztet és meleg vizet összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük.
A meleg víz segít a tésztának rugalmasabbá válni. A pihentetés elengedhetetlen, hogy a glutén megnyugodjon, és a tészta könnyebben nyújtható legyen.
A tésztát vékonyan kinyújtjuk, majd száraz serpenyőben közepes lángon 1-2 percig sütjük mindkét oldalát, amíg enyhén barnulni kezd.
A palacsintákat ne süsd túl, mert akkor kiszáradnak és töredezettek lesznek. Elég, ha csak enyhén megpirulnak.
A sült kacsát vékony szeletekre vágjuk, az uborkát és a zöldhagymát vékony csíkokra aprítjuk.
A kacsát éles késsel vágd, hogy szép szeleteket kapj. Az uborka és a zöldhagyma frissessége sokat dob az ételen.
A palacsintákat megkenjük a hoisin szósszal, rátesszük a kacsaszeleteket, uborkát és zöldhagymát, majd feltekerjük.
Ne pakold túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz feltekerni őket. A szósszal se spórolj, de ne is áztasd el vele a palacsintát.
Azonnal tálaljuk, ízlés szerint extra hoisin szósszal vagy szójaszósszal kínáljuk.
A frissen készített palacsinta a legfinomabb. Ha előre elkészíted a hozzávalókat, a tálalás előtt tekerd össze a palacsintákat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.