Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.
Érdemes a húst hűtőhidegen tartani, amíg nem formázod meg, így könnyebb vele dolgozni.
Oszd a húst nyolc egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.
Ha ragad a hús, nedvesítsd be a kezed formázás előtt.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
Használj magas füstpontú olajat, például avokádóolajat vagy napraforgóolajat.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnára pirulnak.
Akkor fordítsd meg a húspogácsát, ha magától elválik a serpenyőtől, ne erőltesd.
A sütési idő utolsó percében helyezz minden húspogácsára egy szelet cheddar és provolone sajtot, majd hagyd ráolvadni.
A sajtok keveréke gazdagabb ízt ad a hamburgernek.
Egy másik serpenyőben süsd ropogósra a bacont, majd tedd félre.
A bacont sütőben is sütheted, hogy egyenletesebb legyen.
Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg aranybarna és karamellizált lesz.
A karamellizált hagymához adhatsz egy csipetnyi cukrot a még édesebb ízért.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg a belső oldalát egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle elázzon a nedves hozzávalóktól.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, BBQ szósszal és dijoni mustárral, majd helyezd rá a salátalevelet.
A szószok mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis chilit!
Helyezd rá az első sajtos húspogácsát, majd szórd meg a karamellizált hagymával.
A karamellizált hagyma édes íze remekül kiegészíti a hús ízét. Ne spórolj vele!
Tedd rá a második húspogácsát is, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A mozzarella gyorsan olvad, ezért azonnal tálald a hamburgert, miután rákerült a sajt.
Helyezd rá a paradicsomkarikákat, uborkaszeleteket és a ropogós bacont.
Használj friss, érett paradicsomot és ropogós bacont a legjobb ízélményért.
Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.
Ha a zsemle teteje kicsit száraz, kend meg vajjal, és pirítsd meg egy serpenyőben, mielőtt ráhelyezed a hamburgerre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.