Dupla húsos hamburger két szaftos húspogácsával és olvadt sajttal

Dupla Húsos Hamburger

A Dupla Húsos Hamburger a húsimádók kedvence! Ez a változat kétszer annyi marhahússal és sajttal készül, hogy igazán laktató és ízletes legyen. Az amerikai gyorséttermekben vált népszerűvé, és azóta világszerte kedvelt étel lett. Ha egy igazán kiadós és szaftos burgert keresel, akkor ezt a receptet imádni fogod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
8 db Cheddar sajt (szeletelt)
80 g Mozzarella sajt (reszelt)
4 db Provolone sajt (szeletelt)
8 szelet Bacon
2 db Karamellizált vöröshagyma
4 levél Fejes saláta
2 db Paradicsom
6 szelet Ecetes uborka
4 ek. Majonéz
4 ek. BBQ szósz
3 ek. Dijoni mustár
1 tk.
1 tk. Fekete bors
3 tk. Worcestershire szósz
15 ml Olívaolaj
15 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    Érdemes a húst hűtőhidegen tartani, amíg nem formázod meg, így könnyebb vele dolgozni.

    2

    Oszd a húst nyolc egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.

    Ha ragad a hús, nedvesítsd be a kezed formázás előtt.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    Használj magas füstpontú olajat, például avokádóolajat vagy napraforgóolajat.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnára pirulnak.

    Akkor fordítsd meg a húspogácsát, ha magától elválik a serpenyőtől, ne erőltesd.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz minden húspogácsára egy szelet cheddar és provolone sajtot, majd hagyd ráolvadni.

    A sajtok keveréke gazdagabb ízt ad a hamburgernek.

    6

    Egy másik serpenyőben süsd ropogósra a bacont, majd tedd félre.

    A bacont sütőben is sütheted, hogy egyenletesebb legyen.

    7

    Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát közepes lángon, amíg aranybarna és karamellizált lesz.

    A karamellizált hagymához adhatsz egy csipetnyi cukrot a még édesebb ízért.

    8

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg a belső oldalát egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A pirítás megakadályozza, hogy a zsemle elázzon a nedves hozzávalóktól.

    9

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, BBQ szósszal és dijoni mustárral, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A szószok mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá egy kis chilit!

    10

    Helyezd rá az első sajtos húspogácsát, majd szórd meg a karamellizált hagymával.

    A karamellizált hagyma édes íze remekül kiegészíti a hús ízét. Ne spórolj vele!

    11

    Tedd rá a második húspogácsát is, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A mozzarella gyorsan olvad, ezért azonnal tálald a hamburgert, miután rákerült a sajt.

    12

    Helyezd rá a paradicsomkarikákat, uborkaszeleteket és a ropogós bacont.

    Használj friss, érett paradicsomot és ropogós bacont a legjobb ízélményért.

    13

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.

    Ha a zsemle teteje kicsit száraz, kend meg vajjal, és pirítsd meg egy serpenyőben, mielőtt ráhelyezed a hamburgerre.