Ebi fry rizskörettel, szezámmaggal és lime-mal tálalva

Ebi fry rizskörettel

Ebi fry a japán konyha egyik legismertebb ételének számít. Az étel gazdag ropogós rákokban, amelyek rizstésztával és friss lime-mal vannak tálalva. Az étel egyszerűen elkészíthető, mégis ínycsiklandó ízeket kínál, amelyeket a friss lime és a szójaszósz tesz még izgalmasabbá. Az ebi fry tökéletes választás egy gyors, mégis ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tigrisrák
200 g Rizs
100 g Panko zsemlemorzsa
1 db Tojás
50 g Liszt
2 db Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
500 ml Olaj a sütéshez
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a csomagolás utasítása szerint. Ha kész, tedd félre, és tartsd melegen.

    A rizst öblítsd le hideg vízzel főzés előtt, hogy ne ragadjon össze, és puha állagot kapj.

    2

    A rákokat hámozd meg, és távolítsd el a hátukat. Sózd és borsozd őket ízlés szerint.

    A rákok hámozásakor ügyelj arra, hogy a farok végét megtartsd, hogy szép tálalást kapj.

    3

    A panko zsemlemorzsát helyezd egy tányérra. A tojást verd fel, és a lisztet tedd egy másik tányérra.

    A panko morzsa nagyobb és ropogósabb, így remekül bevonja a rákat, de ügyelj arra, hogy ne ragadjon össze.

    4

    A rákokat először a lisztbe mártsd, utána a felvert tojásba, majd végül a panko morzsába. Győződj meg róla, hogy minden oldalát jól bevonja.

    Ha szeretnéd, dupla rétegben is bevonhatod a rákokat, hogy még ropogósabb legyen.

    5

    Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd süsd a rákokat 3-4 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.

    Ne süsd túl sokáig a rákokat, mert akkor túlságosan kemények lesznek. A cél, hogy kívül ropogósak, belül puhák legyenek.

    6

    A sült rákokat papírtörlőre helyezve csepegtesd le a felesleges olajat.

    Ha szeretnéd, az olajat egyszerűen lecsepegtetheted egy konyhai papírtörlővel.

    7

    Tálald a rizst, majd helyezd a rákat a tetejére. Locsold meg szójaszósszal, és szórd meg szezámmaggal. Friss lime levét is csavarhatsz rá.

    A lime frissessége és a szójaszósz íze kiemeli a rák gazdag ízét, míg a szezámmag ropogós textúrát ad.