Eccles cake citromhéjjal frissen tálalva

Eccles cake citromhéjjal

Az Eccles cake egy tradicionális angol édesség, amely a gazdag leveles tésztából készült pitékre emlékeztet. Az étel eredetileg az Eccles városából származik, és azóta az angol gasztronómia egyik meghatározó desszertjévé vált. Az aszalt szilva és a citromhéj gazdag ízt ad a süteményeknek, miközben a leveles tészta puha és omlós marad. Az Eccles cake a legfinomabb, ha frissen tálalják, és egy csésze tea mellett kiváló választás lehet az ünnepi alkalmakra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
150 g Aszalt szilva
100 g Cukor
1 db Citromhéj
1 tk. Rázott fahéj
1 tk. Sütőpor
50 g Vaj
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki 3-4 mm vastagságúra. Készíts elő egy muffin formát vagy egy sütőformát, amit előzőleg kivajaztál.

    A tészta nyújtása egyenletes vastagságúra fontos, hogy a sütemények egyenletesen süljenek meg.

    2

    Az aszalt szilvát vágd apró darabokra, és keverd össze a cukorral, citromhéjjal, fahéjjal, és a sütőporral.

    A citromhéj frissességet ad a tölteléknek, és egy kis citrusos ízt kölcsönöz a süteménynek.

    3

    A tölteléket oszd el a tésztán, majd hajtsd félbe, és formázz kis pitéket.

    Ne töltsd túl a tésztát, mert akkor sütés közben kifolyhat a töltelék.

    4

    A tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét, hogy szép fényes legyen sütés után.

    A tojásos kenés segít, hogy a sütemények szép aranybarnára süljenek.

    5

    Süsd a crostatákat 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A sütés végén tűpróbát végezhetsz, hogy meggyőződj róla, hogy a tészta belseje is átsült.

    6

    Miután kihűltek, szórd meg porcukorral, és tálald frissen.

    A porcukor egy kis extra édességet ad a süteményeknek, de el is hagyhatod, ha nem szeretnél túl édeset.