A leveles tésztát nyújtsd ki 3-4 mm vastagságúra. Készíts elő egy muffin formát vagy egy sütőformát, amit előzőleg kivajaztál.
A tészta nyújtása egyenletes vastagságúra fontos, hogy a sütemények egyenletesen süljenek meg.
Az aszalt szilvát vágd apró darabokra, és keverd össze a cukorral, citromhéjjal, fahéjjal, és a sütőporral.
A citromhéj frissességet ad a tölteléknek, és egy kis citrusos ízt kölcsönöz a süteménynek.
A tölteléket oszd el a tésztán, majd hajtsd félbe, és formázz kis pitéket.
Ne töltsd túl a tésztát, mert akkor sütés közben kifolyhat a töltelék.
A tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét, hogy szép fényes legyen sütés után.
A tojásos kenés segít, hogy a sütemények szép aranybarnára süljenek.
Süsd a crostatákat 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A sütés végén tűpróbát végezhetsz, hogy meggyőződj róla, hogy a tészta belseje is átsült.
Miután kihűltek, szórd meg porcukorral, és tálald frissen.
A porcukor egy kis extra édességet ad a süteményeknek, de el is hagyhatod, ha nem szeretnél túl édeset.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.