Eccles cake szilvával és mazsolával, aranybarna sütemények, frissen sütve

Eccles cake szilvával és mazsolával

Az Eccles cake egy tradicionális brit édesség, amely az Eccles városából származik. Az eredeti recept egyszerű, de nagyszerű, és a szilva, mazsola és fűszerek kombinációja tökéletesen illik a leveles tésztához. Az Eccles cake-t gyakran fogyasztják teával vagy egy édesebb, pihentető desszertként. A szilvás változat különleges ízvilágot ad ennek a hagyományos süteménynek, és tökéletes választás bármelyik alkalomra, legyen szó egy délutáni uzsonnáról vagy ünnepi étkezésről.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
200 g Szilva
100 g Mazsola
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szegfűszeg
30 g Vaj
1 db Tojás
1 tk. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát kinyújtjuk egy lisztezett felületen kb. 0.5 cm vastagságúra. Ha nem házi leveles tésztát használsz, akkor kész, bolti tésztát is vehetsz.

    Ha házi leveles tésztát használsz, ügyelj rá, hogy jól lehűtsd, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    2

    A szilvát vágd apró kockákra, majd a mazsolával és a cukorral együtt keverd össze egy tálban. Add hozzá a fahéjat, szegfűszeget és egy kevés citromlevet.

    Ha a szilva nem elég édes, adj hozzá még egy kis cukrot. Ha szeretnéd, használhatsz egy kis narancslevet is, hogy friss ízt adjon.

    3

    A tészta közepére halmozd a szilvás-mazsolás tölteléket. Ügyelj arra, hogy ne tömd túl, hogy a tészta ne szakadjon ki a sütés során.

    A tölteléket középre helyezd, és a széleket hagyd szabadon, hogy a tészta szépen össze tudjon záródni.

    4

    A tészta széleit hajtsd fel a töltelék fölé, majd formázz kis kerek piteformákat belőle. A tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon sütés közben.

    A tojáskenéshez puha ecsetet használj, hogy a tészta ne sérüljön meg.

    5

    A kis piteket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd előmelegített 180°C-os sütőben kb. 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

    Ha a tészta teteje túl gyorsan pirulna, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.

    6

    Miután kész, hagyd hűlni egy kicsit, majd tálald. Kínálhatod tejszínhabbal vagy vaníliás öntettel.

    A pite akkor a legfinomabb, ha még langyos, de szobahőmérsékleten is élvezhető.