Édes cseresznyés cider pohárban tálalva

Édes cseresznyés cider

Az édes cseresznyés cider egy különleges, gyümölcsös téli ital, amely a cseresznye gazdag ízét ötvözi az almás cider frissességével. Ez az ital tökéletes választás a hideg téli estéken, vagy amikor valami különleges, édes melegítő italra vágysz. A tejszínhab és a friss cseresznye dekorációként nemcsak látványos, hanem ízletes kiegészítést is nyújt, amely garantáltan emlékezetessé teszi ezt a receptet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
150 g Cseresznye püré
30 g Barna cukor
1 db Fahéj rúd
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tejszínhab
50 g Friss cseresznye
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Ne forrald fel a cidert, csak melegítsd át.

    2

    Add hozzá a barna cukrot, a fahéjrudat, és egy csipet sót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.

    A só kiemeli az édes ízeket, de ne tegyél belőle túl sokat.

    3

    Keverd hozzá a cseresznyepürét, és alaposan dolgozd össze, hogy homogén állagú legyen.

    Ha nincs cseresznyepüréd, használhatsz cseresznyelekvárt is, de ebben az esetben csökkentsd a hozzáadott cukor mennyiségét.

    4

    Add hozzá a vaníliakivonatot, majd hagyd, hogy az ital még 2-3 percig melegedjen.

    A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben a rúd belsejét kapard ki, és a magokat add a ciderhez.

    5

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fahéjrudat. Oszd el poharakba.

    A leszűrt fahéjrudat felhasználhatod a poharak díszítésére.

    6

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és friss cseresznyével.

    Ha nincs tejszínhabod, használhatsz növényi habot is.