Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ne forrald fel a cidert, csak melegítsd át.
Add hozzá a barna cukrot, a fahéjrudat, és egy csipet sót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.
A só kiemeli az édes ízeket, de ne tegyél belőle túl sokat.
Keverd hozzá a cseresznyepürét, és alaposan dolgozd össze, hogy homogén állagú legyen.
Ha nincs cseresznyepüréd, használhatsz cseresznyelekvárt is, de ebben az esetben csökkentsd a hozzáadott cukor mennyiségét.
Add hozzá a vaníliakivonatot, majd hagyd, hogy az ital még 2-3 percig melegedjen.
A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben a rúd belsejét kapard ki, és a magokat add a ciderhez.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fahéjrudat. Oszd el poharakba.
A leszűrt fahéjrudat felhasználhatod a poharak díszítésére.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és friss cseresznyével.
Ha nincs tejszínhabod, használhatsz növényi habot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.