Aprítsd fel a chilit és készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki az étcsokoládét és a mézet.
A chili aprításakor használj kesztyűt, hogy elkerüld a bőr irritációját. Az étcsokoládé minősége nagyban befolyásolja a szósz ízét, válassz jó minőségűt.
Egy kis lábosban hevítsd fel a vizet, és add hozzá a mézet, a balzsamecetet és az aprított chilit.
A balzsamecet pikáns ízt ad a szósznak, de ha nincs, helyettesítheted egy kevés vörösborecettel.
Forrald fel a keveréket, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A lassú főzés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és a chili ereje átjárja a szószt.
Add hozzá az étcsokoládét és keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd szórd bele a fahéjat és a sót.
A csokoládét apró darabokra törd, hogy gyorsabban olvadjon. A só kiemeli a csokoládé édességét és a chili pikantériáját.
Főzd tovább a szószt alacsony lángon 2-3 percig, hogy sűrű és sima állagú legyen.
Vigyázz, hogy a szósz ne forrjon, mert akkor a csokoládé megéghet. Folyamatosan kevergesd, hogy sima legyen.
Hagyd hűlni, majd tálald húsokhoz, süteményekhez, vagy tárold egy légmentesen zárható üvegben.
A szósz hűtőben tárolva tovább eláll. Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd a fűszerezésén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.