Hámozd meg az ananászt, vágd kis kockákra, és készítsd elő a többi hozzávalót.
Az ananász kiválasztásánál figyelj, hogy érett legyen, de ne túl puha. A keményebb ananász jobban megtartja a formáját a főzés során.
Egy közepes lábosban keverd össze az almaecetet, a vizet és a barnacukrot, majd melegítsd alacsony lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Az almaecet helyett használhatsz fehérborecetet is, de az almaecet lágyabb ízt ad a chutney-nak.
Add hozzá az ananászkockákat, a mazsolát, a fahéjrudat és az őrölt gyömbért, majd alaposan keverd össze.
A mazsolát érdemes előtte beáztatni egy kevés rumba vagy forró vízbe, hogy puhább legyen.
Szórd meg chilipelyhekkel, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg az ananász megpuhul és a chutney besűrűsödik.
A chilipelyhek mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, el is hagyhatod.
Távolítsd el a fahéjrudat, és ízesítsd sóval, majd hagyd kissé hűlni.
A só kiemeli az édes és savanyú ízeket. Kóstold meg a chutney-t, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy cukrot.
Tálald sajtokhoz, grillezett húsokhoz vagy sterilizált üvegbe téve tárold hűtőszekrényben.
A chutney-t sterilizált üvegben tárolva hosszabb ideig eláll a hűtőben. Felbontás után hűtőben tárold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.