Reszeld le a fokhagymát, és készítsd elő az összes hozzávalót, hogy kéznél legyenek a főzéshez.
A fokhagymát érdemes közvetlenül a felhasználás előtt reszelni, hogy megőrizze az aromáját.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a reszelt fokhagymát, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teheti az egész mártást. Alacsony lángon pirítsd, és folyamatosan kevergesd.
Add hozzá a ketchupot, a mézet, a rizsecetet, a szójaszószt, és a vizet. Keverd össze alaposan, majd főzd 3-4 percig alacsony lángon.
Használj jó minőségű ketchupot és mézet a legjobb ízhatás érdekében. A rizsecet helyett használhatsz almaecetet is, ha nincs kéznél.
Egy kis tálban keverd össze a keményítőt egy kevés hideg vízzel, hogy sima állagot kapj, majd öntsd a mártáshoz.
Fontos, hogy a keményítőt hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz a mártásban. A keményítős vizet lassan csorgasd a mártáshoz, miközben folyamatosan kevered.
Főzd tovább a mártást, amíg besűrűsödik, körülbelül 5-7 percig. Add hozzá a chili pelyhet, és keverd el alaposan.
A mártás akkor jó, ha sűrű, de még folyékony. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet. A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Ízesítsd sóval, majd kóstold meg, és szükség szerint állítsd be az ízeket. A mártás egyensúlya az édes-savanyú és enyhén csípős ízek között van.
Kóstold meg a mártást többször is főzés közben, hogy biztosan megtaláld a tökéletes ízharmóniát. Ha túl savanyú, adj hozzá egy kevés mézet, ha túl édes, adj hozzá egy kevés rizsecetet.
Tálald a mártást frissen sült húsokhoz, grillezett zöldségekhez, vagy használhatod mártogatósként is. Légmentesen zárható edényben hűtőben 2-3 napig eltartható.
A mártást tálalás előtt melegítsd fel, hogy igazán élvezetes legyen. Ha mártogatósként használod, kínálj mellé ropogós zöldségeket vagy tortilla chipset.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.