Édes-savanyú savanyított kaki szeletek üvegben tálalva

Édes-savanyú kaki szeletek

A kaki, más néven datolyaszilva, egy édes és szaftos gyümölcs, amelyet gyakran használnak desszertekben és különféle ételekben. Az édes-savanyú savanyítás egyedülálló ízvilágot kölcsönöz neki, amely tökéletes egyensúlyt teremt az édesség és a savanyúság között. A japán és koreai konyhában népszerű fermentált vagy ecetes eljárásokkal készítik, hogy az ízek gazdagabbak és élénkebbek legyenek. Ez a recept ideális választás azok számára, akik szeretik az egyedi, édes-savanyú ízeket sajtok vagy saláták mellé tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Kaki (datolyaszilva)
500 ml Víz
200 ml Ecet (10%-os)
15 g
70 g Cukor
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 ek. Mustármag
1 tk. Fekete bors
2 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a kaki gyümölcsöket, majd vágd őket vékony szeletekre.

    Válassz keményebb, de érett kaki gyümölcsöket a legjobb eredmény eléréséhez. A túl puha kaki széteshet.

    2

    Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.

    A cukor és ecet arányát a kaki édességéhez igazítsd. Kóstold meg a levet és szükség esetén korrigálj.

    3

    Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és szegfűszeget helyezd az üveg aljára.

    A fokhagyma és a fűszerek mennyiségével játszhatsz, hogy a saját ízlésednek megfelelő ízt kapd.

    4

    Helyezd az üvegbe a kaki szeleteket, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.

    Próbáld meg szorosan egymás mellé helyezni a szeleteket, hogy minél több elférjen az üvegben, de ne nyomd össze őket.

    5

    Öntsd rá a forró édes-savanyú levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a gyümölcsszeleteket.

    A forró lé segít a kaki szeleteknek megőrizni a roppanósságukat. Győződj meg róla, hogy minden szeletet ellep a lé, hogy egyenletesen savanyodjanak.

    6

    Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A 48 óra elengedhetetlen az ízek teljes kibontakozásához. Ne kóstold meg előbb, légy türelmes!

    7

    Az édes-savanyú savanyított kaki szeletek kész! Fogyaszthatod önállóan, sajtokhoz vagy salátákhoz tálalva.

    A savanyított kaki remekül passzol a kéksajtokhoz és a diófélékhez.