A narancsokat hámozd meg, majd vágd apró darabokra. A gyömbért reszeld le.
A narancsok hártyáit is távolítsd el, hogy a chutney textúrája kellemesebb legyen. A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze.
Egy közepes méretű lábosban keverd össze az aprított narancsot, a reszelt gyömbért, a barnacukrot és az almaecetet.
A barnacukor helyett használhatsz más édesítőt is, például mézet vagy juharszirupot, de ezek befolyásolhatják a végső ízt.
Adj hozzá fahéjat, szerecsendiót, chili pelyhet és egy csipet sót.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A chili pehelytől lesz pikánsabb a chutney.
Öntsd hozzá a vizet, és közepes lángon kezdd el főzni, gyakran kevergetve.
A víz mennyiségétől függ, hogy mennyire lesz sűrű a chutney. Ha túl sűrű, adhatsz hozzá még egy kevés vizet.
Főzd 20-25 percig, amíg a chutney sűrű és ragacsos állagot nem kap.
Fontos, hogy gyakran kevergesd a chutney-t, különben leéghet az alja.
Hagyd kihűlni, majd tálald sajtok, sült húsok vagy pirítós mellé.
A chutney hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.