Édes-savanyĂș narancsos gyömbĂ©r chutney tĂĄlalva

Édes-savanyĂș narancsos gyömbĂ©r chutney

Az Ă©des-savanyĂș narancsos gyömbĂ©r chutney egy fƱszeres Ă©s egzotikus mĂĄrtĂĄs, amely az indiai chutney-k hagyomĂĄnyait idĂ©zi. A citrusok frissessĂ©ge Ă©s a gyömbĂ©r csĂ­pƑs karaktere tökĂ©letesen kiegyensĂșlyozza az Ă©des-savanyĂș Ă­zvilĂĄgot. Ez a szĂłsz kivĂĄlĂłan illik sajtokhoz, sĂŒlt hĂșsokhoz Ă©s grillezett zöldsĂ©gekhez. Egy kĂŒlönleges Ă©tkezĂ©s vagy vendĂ©gvĂĄrĂł falatok kĂ­sĂ©rƑjekĂ©nt is remek vĂĄlasztĂĄs. Ha mĂ©g mĂ©lyebb Ă­zt szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki egy kevĂ©s kardamommal vagy szegfƱszeggel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
95 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 2 db Narancs
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 100 g Barnacukor
⭕ 50 ml Almaecet
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 1 csipet Chilipehely
⭕ 1 tk. Só
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A narancsokat håmozd meg, majd vågd apró darabokra. A gyömbért reszeld le.

    A narancsok hĂĄrtyĂĄit is tĂĄvolĂ­tsd el, hogy a chutney textĂșrĂĄja kellemesebb legyen. A gyömbĂ©rt Ă©rdemes frissen reszelni, mert Ășgy intenzĂ­vebb az Ă­ze.

    2

    Egy közepes méretƱ låbosban keverd össze az aprított narancsot, a reszelt gyömbért, a barnacukrot és az almaecetet.

    A barnacukor helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂ­tƑt is, pĂ©ldĂĄul mĂ©zet vagy juharszirupot, de ezek befolyĂĄsolhatjĂĄk a vĂ©gsƑ Ă­zt.

    3

    Adj hozzå fahéjat, szerecsendiót, chili pelyhet és egy csipet sót.

    A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. A chili pehelytƑl lesz pikĂĄnsabb a chutney.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, Ă©s közepes lĂĄngon kezdd el fƑzni, gyakran kevergetve.

    A vĂ­z mennyisĂ©gĂ©tƑl fĂŒgg, hogy mennyire lesz sƱrƱ a chutney. Ha tĂșl sƱrƱ, adhatsz hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet.

    5

    FƑzd 20-25 percig, amĂ­g a chutney sƱrƱ Ă©s ragacsos ĂĄllagot nem kap.

    Fontos, hogy gyakran kevergesd a chutney-t, kĂŒlönben leĂ©ghet az alja.

    6

    Hagyd kihƱlni, majd tĂĄlald sajtok, sĂŒlt hĂșsok vagy pirĂ­tĂłs mellĂ©.

    A chutney hƱtƑben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is elĂĄll.