A friss pitypangleveleket alaposan mosd meg hideg víz alatt, majd csepegtesd le és szárítsd meg papírtörlővel.
A pitypangleveleket érdemes többször átmosni, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a bogarakat. A centrifugális salátaszárítóval gyorsan és hatékonyan megszáríthatod a leveleket.
Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.
Ha nincs fehérboreceted, használhatsz almaecetet is. Fontos, hogy ne forrald fel az ecetes levet, csak melegítsd addig, amíg a méz és a só feloldódik.
A fokhagymát hámozd meg és vágd félbe. Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjával, hogy jobban kiadja az ízét.
A fokhagymát ne zúzd, csak vágd félbe, hogy ne legyen túl intenzív az íze. A borsot durvára törd, ne őröld, mert úgy jobban megőrzi az aromáját.
Egy tiszta, zárható üvegbe rétegezd a pitypangleveleket, majd add hozzá a fokhagymát és az összetört borsot.
Az üveg legyen steril, hogy elkerüld a penészedést. Forrázd le az üveget és a fedőt felhasználás előtt.
Öntsd rá a forró ecetes levet a levelekre, majd egy kanállal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadék.
A forró lé segít a leveleknek hamarabb megpuhulni és felvenni az ízeket. Ügyelj, hogy a lé teljesen ellepje a leveleket, különben a felső réteg megromolhat.
Hagyd szobahőmérsékleten hűlni az üveget körülbelül 30 percig, majd zárd le és tedd a hűtőbe legalább 24 órára az ízek összeéréséhez.
A hűtőben való érlelés elengedhetetlen az ízek tökéletes összeéréséhez. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.
Az édes-savanyú savanyított pitypangleveleket használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy húsételek mellé. Hűtőben tárolva 1-2 hétig eláll.
Kísérletezz a felhasználási módokkal! Remekül passzol grillezett ételekhez és sajtokhoz is. A pitypang enyhén kesernyés íze jól kiegészíti az édes-savanyú ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.