A fekete és lila répát alaposan mosd meg hideg vízben, majd hámozd meg és vágd vékony csíkokra vagy kisebb hasábokra.
A répa egyenletesre vágása biztosítja az egyenletes savanyodást.
Egy nagy üveg edényben rétegezd a répát, a fokhagymagerezdeket, a szeletelt gyömbért, a babérleveleket, a feketeborsot és a koriandermagot.
Az üvegnek tisztának és fertőtlenítettnek kell lennie a biztonságos tartósítás érdekében.
Egy lábosban forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót, a barnacukrot, a mézet és az ecetet. Keverd addig, amíg a só és a cukor teljesen feloldódik.
Kóstold meg a levet és igazítsd az ízeket a saját preferenciáid szerint.
Öntsd a forró édes-savanyú savanyító levet az üvegekben lévő alapanyagokra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje őket.
A forró lé segít a zöldségeknek megpuhulni és felszívni az ízeket.
Zárd le az üveget, és hagyd szobahőmérsékleten 3-4 napig érni, hogy az ízek összeérjenek.
Szobahőmérsékleten az erjedési folyamat beindul, ami hozzájárul a végső ízhez.
Ezután tárold a hűtőszekrényben, és fogyaszd hidegen, önállóan vagy ételek mellé kísérőként.
A hűtőszekrényben lassabb az erjedés, így hosszabb ideig megőrzi a minőségét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.