A friss spenótleveleket alaposan mosd meg hideg vízben, majd csepegtesd le és hagyd megszáradni.
A spenótleveleknek teljesen száraznak kell lenniük, mielőtt az üvegbe kerülnek, hogy elkerüljük a penészedést. Használhatsz salátacentrifugát a gyorsabb szárításhoz.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a spenótleveleket, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket és a babérlevelet.
A sterilizálás nagyon fontos a tartósításhoz. Az üveget és a tetőt forró vízben főzd ki, vagy tedd be a sütőbe 120 fokra 10 percre.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a mézet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot, a kaprot és a reszelt gyömbért. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
Fontos, hogy a savanyító lé teljesen kihűljön, mielőtt a spenótra öntöd, különben a spenót megpuhulhat.
Öntsd a kihűlt édes-savanyú savanyító levet a spenótra úgy, hogy teljesen ellepje.
Ha a spenót nem merül el teljesen a lében, használj egy kis súlyt (pl. egy kis tányért vagy egy sterilizált követ), hogy lenyomd.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőszekrényben tárolva a spenót hosszabb ideig eláll. A felbontott üveget pár napon belül fogyaszd el.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
Minél tovább áll a hűtőben, annál finomabb lesz. Az ízeknek időre van szükségük, hogy teljesen összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.