A kimagozott szilvát aprítsd fel, és tedd egy közepes méretű lábasba.
Érdemes érett, de nem túlérett szilvát használni a legjobb íz elérése érdekében. Ha nincs friss szilva, használhatsz fagyasztott szilvát is, de előtte olvaszd ki.
Add hozzá a barna cukrot, a szójaszószt, a rizsecetet és a vizet, majd keverd össze.
A barna cukor helyett használhatsz nádcukrot vagy mézet is. A szójaszósz helyett használhatsz tamarit (gluténmentes szójaszósz) is, ha gluténmentes diétát követsz.
Tedd hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért, majd szórj bele chili pelyhet ízlés szerint.
A fokhagymát és a gyömbért érdemes frissen reszelni a legjobb íz elérése érdekében. A chili pelyhek mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Közepes lángon főzd 20-25 percig, amíg a szilva megpuhul, és a szósz sűrűsödni kezd.
Időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le. A szósz akkor jó, ha sűrű, de még folyékony.
Turmixold simára a szószt, vagy hagyd darabosra, ha rusztikusabb állagot szeretnél.
Ha turmixolod a szószt, használj botmixert vagy turmixgépet. Vigyázz, hogy a forró szósz ne fröccsenjen ki turmixolás közben.
Hűtsd le, és tálald grillezett húsok, tavaszi tekercsek vagy rizses ételek mellé.
A szósz hűtőben tárolva 1-2 hétig eltartható. Tálalás előtt melegítsd fel a szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.