Hámozd meg az édesburgonyát és a vöröshagymát, majd kockázd fel apró darabokra. Zúzd össze a fokhagymát.
Az édesburgonyát és a vöröshagymát nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.
Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát. Párold 5 percig, amíg üveges lesz.
A vöröshagymát ne pirítsd meg, csak párold, hogy ne legyen keserű.
Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát, majd keverd össze. Párold 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A gyömbért reszelve vagy apróra vágva is hozzáadhatod.
Add hozzá az édesburgonyát a lábasba, majd öntsd rá a zöldségleves alaplevet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.
Ha nincs zöldségleves alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplével ízletesebb lesz a leves.
Amikor az édesburgonya megpuhult, vedd le a lábast a tűzről, és egy botmixer segítségével pürésítsd a levest simára.
Vigyázz, hogy a forró leves ne fröcsköljön a pürésítés közben. Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is.
Add hozzá a kókusztejet a pürésített leveshez, és keverd össze. Ízlés szerint sózd és borsozd.
A kókusztej helyett használhatsz tejszínt is, ha nem szeretnél vegán levest.
Melegítsd fel a levest újra, de ne forrald fel. Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel vagy pirított magvakkal.
A pirított magvak (pl. tökmag, napraforgómag) ropogós textúrát adnak a levesnek.
Hámozd meg az édesburgonyát és a vöröshagymát, majd kockázd fel apró darabokra. Zúzd össze a fokhagymát.
Az édesburgonyát és a vöröshagymát nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.
Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát. Párold 5 percig, amíg üveges lesz.
A vöröshagymát ne pirítsd meg, csak párold, hogy ne legyen keserű.
Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát, majd keverd össze. Párold 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A gyömbért reszelve vagy apróra vágva is hozzáadhatod.
Add hozzá az édesburgonyát a lábasba, majd öntsd rá a zöldségleves alaplevet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.
Ha nincs zöldségleves alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplével ízletesebb lesz a leves.
Amikor az édesburgonya megpuhult, vedd le a lábast a tűzről, és egy botmixer segítségével pürésítsd a levest simára.
Vigyázz, hogy a forró leves ne fröcsköljön a pürésítés közben. Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is.
Add hozzá a kókusztejet a pürésített leveshez, és keverd össze. Ízlés szerint sózd és borsozd.
A kókusztej helyett használhatsz tejszínt is, ha nem szeretnél vegán levest.
Melegítsd fel a levest újra, de ne forrald fel. Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel vagy pirított magvakkal.
A pirított magvak (pl. tökmag, napraforgómag) ropogós textúrát adnak a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.