Édesburgonya krémleves tálalva kókusztejjel és petrezselyemmel

Édesburgonya krémleves

Az édesburgonya krémleves egy egészséges és tápláló fogás, amelyet a világ számos konyhájában kedvelnek. Ez a változat kókusztejjel készül, amely különleges, krémes textúrát és enyhén egzotikus ízt ad a levesnek. Ideális választás, ha valami meleg, laktató és könnyen elkészíthető ételre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Édesburgonya
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
800 ml Zöldségleves alaplé
200 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Őrölt gyömbér
1 tk. Őrölt kurkuma
1 csipet
1 csipet Őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg az édesburgonyát és a vöröshagymát, majd kockázd fel apró darabokra. Zúzd össze a fokhagymát.

    Az édesburgonyát és a vöröshagymát nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát. Párold 5 percig, amíg üveges lesz.

    A vöröshagymát ne pirítsd meg, csak párold, hogy ne legyen keserű.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát, majd keverd össze. Párold 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A gyömbért reszelve vagy apróra vágva is hozzáadhatod.

    4

    Add hozzá az édesburgonyát a lábasba, majd öntsd rá a zöldségleves alaplevet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.

    Ha nincs zöldségleves alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplével ízletesebb lesz a leves.

    5

    Amikor az édesburgonya megpuhult, vedd le a lábast a tűzről, és egy botmixer segítségével pürésítsd a levest simára.

    Vigyázz, hogy a forró leves ne fröcsköljön a pürésítés közben. Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is.

    6

    Add hozzá a kókusztejet a pürésített leveshez, és keverd össze. Ízlés szerint sózd és borsozd.

    A kókusztej helyett használhatsz tejszínt is, ha nem szeretnél vegán levest.

    7

    Melegítsd fel a levest újra, de ne forrald fel. Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel vagy pirított magvakkal.

    A pirított magvak (pl. tökmag, napraforgómag) ropogós textúrát adnak a levesnek.

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg az édesburgonyát és a vöröshagymát, majd kockázd fel apró darabokra. Zúzd össze a fokhagymát.

    Az édesburgonyát és a vöröshagymát nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát. Párold 5 percig, amíg üveges lesz.

    A vöröshagymát ne pirítsd meg, csak párold, hogy ne legyen keserű.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát, majd keverd össze. Párold 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A gyömbért reszelve vagy apróra vágva is hozzáadhatod.

    4

    Add hozzá az édesburgonyát a lábasba, majd öntsd rá a zöldségleves alaplevet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 20 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.

    Ha nincs zöldségleves alapleved, használhatsz vizet is, de az alaplével ízletesebb lesz a leves.

    5

    Amikor az édesburgonya megpuhult, vedd le a lábast a tűzről, és egy botmixer segítségével pürésítsd a levest simára.

    Vigyázz, hogy a forró leves ne fröcsköljön a pürésítés közben. Ha nincs botmixered, használhatsz turmixgépet is.

    6

    Add hozzá a kókusztejet a pürésített leveshez, és keverd össze. Ízlés szerint sózd és borsozd.

    A kókusztej helyett használhatsz tejszínt is, ha nem szeretnél vegán levest.

    7

    Melegítsd fel a levest újra, de ne forrald fel. Tálaláskor díszítsd friss petrezselyemmel vagy pirított magvakkal.

    A pirított magvak (pl. tökmag, napraforgómag) ropogós textúrát adnak a levesnek.