Édesburgonya torta tejszínes krémmel és friss gyümölcsökkel

Édesburgonya torta

Az édesburgonya torta egy igazán különleges desszert, amely a klasszikus torták egészségesebb változata. Ez a recept az édesburgonya természetes édességére és a fűszerek meleg ízvilágára épít. Az inspirációt az amerikai édesburgonyás piték adták, amelyeket most torta formájában álmodtunk újra. Tökéletes választás különleges alkalmakra, vagy egy hétvégi kényeztetéshez, amikor valami egyedit szeretnél készíteni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Édesburgonya püré
200 g Búzaliszt
150 g Kristálycukor
100 ml Napraforgóolaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Gyömbérpor
200 ml Tejszín
80 g Porcukor
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze az édesburgonya pürét, a kristálycukrot és a napraforgóolajat egy nagy tálban.

    Az édesburgonya püré legyen teljesen sima, ne maradjanak benne darabok. Használhatsz botmixert a tökéletes állag eléréséhez.

    2

    Egy másik tálban szitáld össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a gyömbérport.

    A szitálás segít elkerülni a csomósodást és levegősebbé teszi a tésztát.

    3

    Keverd össze a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókkal, majd add hozzá a tojásokat, és keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg az összetevők össze nem állnak. A túlkeverés keménnyé teheti a tortát.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.

    A forma kivajazása és lisztezése megakadályozza, hogy a torta leragadjon. Ha a torta teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával.

    5

    Amíg a torta hűl, készítsd el a tejszínes krémet: verd fel a tejszínt porcukorral és a vanília kivonattal, amíg kemény habot nem kapsz.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverődjön. Ne verd túl, mert kicsapódhat.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a tejszínes krémmel. A tetejét is vond be a krémmel, és simítsd el.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsolódhat. A krémet egyenletesen kend el a tortán.

    7

    Díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel vagy reszelt csokoládéval a látvány fokozása érdekében.

    Az édesburgonya tortához jól illenek a dió, a pekándió vagy a narancshéj is.

    8

    Hűtsd a tortát legalább 2 órán át a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés előtt takard le a tortát folpackkal, hogy a krém ne száradjon ki.