Egg Drop Ramen tálalva tojáscsíkokkal és főtt tojással

Egg Drop Ramen (tojáscsíkos levesbetéttel)

Az Egg Drop Ramen egy kedvelt ramen változat, amely a kínai tojásleves és a japán ramen ötvözéséből született. A tojáscsíkos technika – amikor a felvert tojást lassan, forró levesbe csorgatjuk – évszázados hagyományokra épül, és számos ázsiai konyhában megtalálható. A forró alaplé illatát a szezámolaj és fokhagyma melegsége egészíti ki, miközben a tojáscsíkok lágyan lebegnek a felszínen – megnyugtató, házias élményt nyújtva minden falattal. Ez a recept különösen ideális azok számára, akik gyors, tápláló és mégis különleges ramen fogásra vágynak otthon. Egyszerű hozzávalókból is különleges ízvilágot teremthetsz, ráadásul a tojás csodás textúrát és selymességet ad a levesnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Csirkehúsleves alaplé
3 db Tojás
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szójaszósz
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban melegítsd fel a szezámolajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd kb. 1 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    2

    Öntsd hozzá a csirkehúslevest és a szójaszószt, majd forrald fel. Főzd közepes lángon 4-5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj jó minőségű csirkehúslevest, mert ez adja a leves alapját. Ha nincs otthon, használhatsz leveskockát is, de akkor figyelj a sótartalomra.

    3

    Közben verd fel 2 tojást egy tálban villával vagy habverővel. Amikor a leves forró, lassan, folyamatos keverés mellett csurgasd bele a tojást, hogy vékony tojáscsíkok keletkezzenek. TIPP: Egy villa vagy pálcika segítségével szálasítani tudod a tojást a levesben.

    A tojást ne öntsd egyszerre a levesbe, hanem lassan csurgasd, hogy vékony szálak keletkezzenek. Ha túl gyorsan öntöd bele, akkor rántotta lesz belőle.

    4

    A harmadik tojást főzd lágyra (kb. 6 perc), majd hűtsd le, hámozd meg és vágd félbe.

    A lágytojás főzéséhez tedd a tojást hideg vízbe, forrald fel, majd vedd le a tűzről és hagyd állni 6 percig. Ezután öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést.

    5

    Főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás útmutatója szerint, majd szűrd le. Tálaláshoz helyezd a tésztát a tálba, öntsd rá a tojáscsíkos levest, majd helyezd rá a félbevágott tojást, szórd meg zöldhagymával és szezámmaggal.

    A tésztát ne főzd túl, mert akkor ragacsos lesz. Azonnal tálald a levest, hogy a tészta ne szívja magába túl sok levest.