Elarji vajjal, frissen sült finom desszert, rózsavizes ízesítéssel

Elarji vajjal

Az Elarji vajjal egy hagyományos indiai desszert, amely az egyszerű alapanyagoknak köszönhetően rendkívül finom és illatos. A fahéj, a kardamom és a rózsavíz a desszertben egyaránt hozzájárulnak az étel különleges aromájához, míg a vaj lágy textúrát kölcsönöz neki. Az Elarji az indiai családok gyakran készített édessége, és különleges alkalmakkor tálalják, mint például a Diwali ünnepén. Az édes, enyhén fűszeres ízvilág tökéletes zárása egy étkezésnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
100 g Cukor
100 g Vaj
50 ml Tej
0.5 tk. Fahéj
0.5 tk. Kardamom
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 ek. Rózsavíz
50 g Rizsliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, majd add hozzá a cukrot, és keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik.

    Ha a vajat szobahőmérsékleten hagyod, könnyebben fel fog olvadni és gyorsabb lesz a munka.

    2

    A lisztet, rizslisztet, sütőport, fahéjat és kardamomot szitáld át egy tálba, majd keverd össze.

    A szitálás segít abban, hogy a liszt és a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    3

    A felolvadt vajat és cukrot öntsd a lisztes keverékhez, majd add hozzá a tejet és egy csipet sót. Kézzel dolgozd össze a tésztát.

    A tészta ne legyen túl ragacsos, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd őket kerek korongokká.

    A korongok ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen megsüljenek.

    5

    A formázott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 12-15 percig.

    A sütőben figyelj rá, hogy ne süsd túl, mert a tészták megkeményedhetnek.

    6

    Miután a sütemények megsültek, hagyd őket kicsit hűlni, majd tálald őket friss rózsavízzel megöntözve.

    A rózsavíz segít frissítő aromát adni az ételnek, és még különlegesebbé teszi a desszertet.