A vajat olvaszd fel, majd add hozzá a cukrot, és keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik.
Ha a vajat szobahőmérsékleten hagyod, könnyebben fel fog olvadni és gyorsabb lesz a munka.
A lisztet, rizslisztet, sütőport, fahéjat és kardamomot szitáld át egy tálba, majd keverd össze.
A szitálás segít abban, hogy a liszt és a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
A felolvadt vajat és cukrot öntsd a lisztes keverékhez, majd add hozzá a tejet és egy csipet sót. Kézzel dolgozd össze a tésztát.
A tészta ne legyen túl ragacsos, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet.
Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd őket kerek korongokká.
A korongok ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen megsüljenek.
A formázott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 12-15 percig.
A sütőben figyelj rá, hogy ne süsd túl, mert a tészták megkeményedhetnek.
Miután a sütemények megsültek, hagyd őket kicsit hűlni, majd tálald őket friss rózsavízzel megöntözve.
A rózsavíz segít frissítő aromát adni az ételnek, és még különlegesebbé teszi a desszertet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.