Elote avokádóval tálalva, friss korianderrel és feta sajttal megszórva

Elote avokádóval

A mexikói elote, más néven grillezett kukorica, egy autentikus étel, amely a latin-amerikai utcai étkezések fontos részét képezi. Az avokádóval készült változata új szintre emeli az étel ízét, a krémes avokádó és a fűszeres feta sajt tökéletes egyensúlyt alkot. A lime és koriander frissessége még különlegesebbé teszi ezt az egyszerű, de ínycsiklandó ételt. Tökéletes választás grillezéshez, de akár egy laza vacsorához is ideális. Az étel a nyári hónapokban különösen frissítő hatású, és nagyszerűen illik egy baráti összejövetelhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
2 db Avokádó
100 g Tejföl
1 db Lime
50 g Feta sajt
1 ek. Koriander
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, tedd fel a kukoricát főzni. Ha friss kukoricát használsz, forralj vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a kukoricát és főzd 10-15 percig, amíg a szemek megpuhulnak.

    Ha sietsz, használhatsz mikrós kukoricát is, amit 5-7 perc alatt is megfőzhetsz.

    2

    Amíg a kukorica fő, készítsd el a szószt. Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magjukat, majd kanalazd ki a húsukat. Egy tálban pürésítsd az avokádót, majd add hozzá a tejfölt, a lime levét és a chili port.

    Az avokádót könnyebben pürésítheted, ha előtte egy kicsit megpuhítod – érdemes a lime levét először hozzáadni, hogy ne barnuljon meg.

    3

    Reszeld le a feta sajtot, majd keverd hozzá az avokádós szószhoz. Ízesítsd sóval és borssal, és alaposan keverd össze, hogy a szósz egységes legyen.

    Ha nem szereted a feta sajt erős ízét, használhatsz mascarponét is a lágyabb ízhatás érdekében.

    4

    Miután a kukorica elkészült, vedd ki a vízből és hagyd egy kicsit hűlni. Ezután kend meg az avokádós szósszal, egyenletesen eloszlatva a kukorica minden oldalán.

    Használj egy ecsetet vagy spatulát a szósz felviteléhez, hogy ne szakadjon meg a kukorica héja.

    5

    Tálald a kukoricát a feta sajtos avokádó szósszal megkent verzióban, és szórd meg friss korianderrel. Egy utolsó csipetnyi chili porral és egy kis frissen őrölt borssal is megszórhatod a végén.

    Ha szereted az erősebb ízeket, egy kevés extra chili porral még fokozhatod a fűszeres hatást.