Elote chili porral – friss kukorica chili porral, sajttal és tejföllel tálalva

Elote chili porral

Az elote chili porral egy mexikói street food étel, amely friss kukoricából készül, és gyakran az utcai árusok kínálnak. A fűszeres chili por, amely a kukoricára kerül, egy igazi mexikói ízélményt ad, míg a tejföl és a friss sajt gazdagítják a textúráját. Eredetileg a kukoricát grillezve készítették, de ma már sokféle változata létezik, köztük a majonézes és a tejfölös változat is. Technikai tanács: A chili por adagolása ízlés szerint történhet – ha szereted a csípőset, nyugodtan tegyél rá többet. A friss koriander remekül kiegészíti a fűszeres ízeket, így az étel friss és aromás lesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
100 g Majonéz
1 tk Chili por
150 g Friss sajt (pl. queso fresco)
100 g Tejföl
1 csipet
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd elő a fűszereket és a hozzávalókat.

    Frissen főzve a kukorica lesz a legfinomabb, így érdemes az ételt akkor készíteni, amikor a kukorica a szezonjában van.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg majonézt minden csőre.

    A majonéz segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a kukoricára, így finomabb lesz az étel.

    3

    Szórd meg a kukoricát chili porral, majd reszeld rá a friss sajtot. A chili por hozzáadásával igazán különleges fűszeres ízt adsz az ételnek.

    A chili por mennyiségét ízlés szerint állíthatod be, ha szereted a csípősebb ízeket, akkor bátran adj hozzá többet.

    4

    Tálald a kukoricát tejföllel és apróra vágott korianderrel a tetején, hogy frissebb és ízesebb legyen.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a fűszeres kukoricát, és szép színt ad az ételnek.