Elote chipotle krémmel – friss kukorica chipotle krémmel, sajttal és tejföllel tálalva

Elote chipotle krémmel

Az elote chipotle krémmel egy igazi mexikói élmény, amely a friss kukoricát chipotle krémmel, tejföllel, fűszeres paprikával és korianderrel tálalja. Az elote egy tradicionális mexikói étel, amelyet az utcai árusok kínálnak, és frissen főzve tálalják. A chipotle krém különleges füstös íze tökéletesen kiegészíti a kukorica édességét. Technikai tanács: a chipotle krémet ízlés szerint adagolhatjuk, mivel egy kis mennyiség is elegendő, hogy igazán különleges ízt adjon az ételnek. A koriander frissessége és a tejföl gazdagítja az étel ízét, így egy autentikus mexikói ételt hoz létre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
100 g Majonéz
50 g Chipotle krém
1 tk Fűszeres paprika
100 g Tejföl
10 g Friss koriander
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd el a fűszereket és a hozzávalókat.

    Frissen főzve a kukorica lesz a legfinomabb, így érdemes az ételt akkor készíteni, amikor a kukorica a szezonjában van.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg majonézt minden csőre.

    A majonéz segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a kukoricára, így finomabb lesz az étel.

    3

    Keverd össze a chipotle krémet a tejföllel, hogy egy krémes fűszeres szószt kapj. Tedd a kukoricára és szórd meg fűszeres paprikával.

    A chipotle krém enyhe füstös ízt ad az ételnek, amit a tejföl és paprika kiegyensúlyoz.

    4

    Tálald a kukoricát tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel a tetején, hogy frissebb és ízesebb legyen.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a füstös chipotle ízét, és szép színt ad az ételnek.