Elote cotija sajttal – friss kukorica cotija sajttal, tejföllel és fűszeres paprikával tálalva

Elote cotija sajttal

Az elote cotija sajttal egy klasszikus mexikói étel, amely a friss kukoricát tejföllel, cotija sajttal, fűszeres paprikával és korianderrel tálalja. Az elote egy tradicionális mexikói étel, amelyet gyakran az utcai árusok kínálnak, és frissen főzve tálalják. A cotija sajt különleges, enyhén sós ízével tökéletesen kiegészíti a kukorica édes ízét. Technikai tanács: A cotija sajtot frissen reszelve érdemes használni, mivel így szép egyenletesen eloszlik a kukorica tetején. A koriander frissessége és a tejföl krémessége gazdagítja a fűszeres ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
150 g Cotija sajt
100 g Majonéz
1 tk Fűszeres paprika
100 g Tejföl
1 csipet
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd elő a fűszereket és a hozzávalókat.

    Frissen főzve a kukorica lesz a legfinomabb, így érdemes az ételt akkor készíteni, amikor a kukorica a szezonjában van.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg majonézt minden csőre.

    A majonéz segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a kukoricára, így finomabb lesz az étel.

    3

    Szórd meg a kukoricát fűszeres paprikával, majd reszeld rá a cotija sajtot. Ez a sajt gazdag, sós ízt ad a kukoricának.

    A cotija sajt egy kemény sajt, amely tökéletesen reszelhető és nagyon jól illik a kukoricához.

    4

    Tálald a kukoricát tejföllel és friss korianderrel a tetején, hogy frissebb és ízesebb legyen.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a fűszeres kukoricát, és szép színt ad az ételnek.