Elote fokhagymával – friss kukorica fokhagymás majonézzel, sajttal és tejföllel tálalva

Elote fokhagymával

Az elote fokhagymával egy modern mexikói étel, amely a hagyományos elote kukoricát egy fokhagymás twist-tel gazdagítja. Az elote egy klasszikus mexikói étel, amelyet az utcai árusok kínálnak, és mindig frissen főzve tálalják. A fokhagyma és a paprika hozzáadása egy friss, fűszeres ízt ad, amely különlegesebbé teszi az ételt. Technikai tanács: a fokhagyma mennyiségét a saját ízlésed szerint szabályozhatod. A tejföl és a friss koriander remekül kiegészítik a fűszeres ízeket és gazdagítják az étel ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
100 g Majonéz
2 db Fokhagyma
150 g Friss sajt (pl. queso fresco)
100 g Tejföl
1 tk Fűszeres paprika
1 csipet
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd el a fűszereket és a hozzávalókat.

    Frissen főzve a kukorica lesz a legfinomabb, így érdemes az ételt akkor készíteni, amikor a kukorica a szezonjában van.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg majonézt minden csőre.

    A majonéz segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a kukoricára, így finomabb lesz az étel.

    3

    Törd össze a fokhagymát, és keverd el a majonézzel, hogy egy fokhagymás krémes réteget kapj a kukoricára. Szórd meg fűszeres paprikával és sóval a tetején.

    A fokhagyma friss ízt ad, és a paprika fokozza az étel ízét, így érdemes mindkét fűszert gazdagon használni.

    4

    Tálald a kukoricát tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel a tetején, hogy frissebb és ízesebb legyen.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a fokhagyma és paprika fűszeres ízét, és szép színt ad az ételnek.