Elote fokhagymĂĄval – friss kukorica fokhagymĂĄs majonĂ©zzel, sajttal Ă©s tejföllel tĂĄlalva

Elote fokhagymĂĄval

Az elote fokhagymĂĄval egy modern mexikĂłi Ă©tel, amely a hagyomĂĄnyos elote kukoricĂĄt egy fokhagymĂĄs twist-tel gazdagĂ­tja. Az elote egy klasszikus mexikĂłi Ă©tel, amelyet az utcai ĂĄrusok kĂ­nĂĄlnak, Ă©s mindig frissen fƑzve tĂĄlaljĂĄk. A fokhagyma Ă©s a paprika hozzĂĄadĂĄsa egy friss, fƱszeres Ă­zt ad, amely kĂŒlönlegesebbĂ© teszi az Ă©telt. Technikai tanĂĄcs: a fokhagyma mennyisĂ©gĂ©t a sajĂĄt Ă­zlĂ©sed szerint szabĂĄlyozhatod. A tejföl Ă©s a friss koriander remekĂŒl kiegĂ©szĂ­tik a fƱszeres Ă­zeket Ă©s gazdagĂ­tjĂĄk az Ă©tel Ă­zĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Friss kukorica csövek
⭕ 100 g MajonĂ©z
⭕ 2 db Fokhagyma
⭕ 150 g Friss sajt (pl. queso fresco)
⭕ 100 g Tejföl
⭕ 1 tk FƱszeres paprika
⭕ 1 csipet Só
⭕ 10 g Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzd meg a kukoricĂĄt sĂłs vĂ­zben 10-15 percig, amĂ­g megpuhul. Közben kĂ©szĂ­tsd el a fƱszereket Ă©s a hozzĂĄvalĂłkat.

    Frissen fƑzve a kukorica lesz a legfinomabb, Ă­gy Ă©rdemes az Ă©telt akkor kĂ©szĂ­teni, amikor a kukorica a szezonjĂĄban van.

    2

    A fƑtt kukoricĂĄt vedd ki a vĂ­zbƑl, Ă©s hagyd hƱlni nĂ©hĂĄny percig. EzutĂĄn kenj egy vĂ©kony rĂ©teg majonĂ©zt minden csƑre.

    A majonéz segít abban, hogy a fƱszerek jól tapadjanak a kukoricåra, így finomabb lesz az étel.

    3

    Törd össze a fokhagymåt, és keverd el a majonézzel, hogy egy fokhagymås krémes réteget kapj a kukoricåra. Szórd meg fƱszeres paprikåval és sóval a tetején.

    A fokhagyma friss ízt ad, és a paprika fokozza az étel ízét, így érdemes mindkét fƱszert gazdagon hasznålni.

    4

    Tålald a kukoricåt tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel a tetején, hogy frissebb és ízesebb legyen.

    A koriander frissessĂ©ge remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a fokhagyma Ă©s paprika fƱszeres Ă­zĂ©t, Ă©s szĂ©p szĂ­nt ad az Ă©telnek.