A kukoricát főzd meg sós vízben körülbelül 10-15 percig, amíg megpuhul.
A kukorica frissessége és roppanóssága a titok a legfinomabb Elote-hoz. Ne főzd túl!
A jalapeñót vágd félbe, távolítsd el a magokat, és apróra vágd.
A jalapeño adja az étel pikáns ízét, de ha nem szereted a csípőset, használhatsz más típusú paprikát.
A feta sajtot morzsold össze egy tálban, és tedd félre.
A feta sajt krémes és sós íze jól illik az Elote friss, fűszeres ízéhez.
Miután a kukorica megfőtt, csepegtesd le, és kend meg sós vajjal.
A sós vaj segít az ízeknek teljesebbé válni és hozzáadja a gazdag zsírtartalmat, ami kiegyensúlyozza a pikáns ízeket.
A mayonézt keverd össze a lime levével és a jalapeñóval, majd kend a fűszeres keveréket a kukoricára.
A lime frissessége tökéletesen ellensúlyozza a jalapeño csípősségét.
A kukoricát szórd meg a morzsolt feta sajttal, a korianderrel és a Tajín fűszerkeverékkel.
A Tajín fűszerkeverék egy mexikói alapú fűszer, amely különleges, enyhén füstös ízt ad a kukoricának.
Tálald az Elote-t azonnal, és élvezd az ízek gazdagságát.
Az Elote friss, pikáns és gazdag ízvilága tökéletes snack, előétel vagy akár köret is lehet egy grillezésnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.