Elote korianderrel – friss kukorica korianderrel, sajttal és tejföllel tálalva

Elote korianderrel

Az elote korianderrel egy klasszikus mexikói étel, amely a friss kukoricát tejföllel, korianderrel, fűszeres paprikával és reszelt sajttal tálalja. Az elote egy olyan étel, amely a mexikói utcákon rendkívül népszerű, és most már nemcsak frissen grillezett, hanem változatos formákban is elkészíthető. A koriander friss és zöld ízét adja az ételnek, amely az ételhez ad egy friss, élénk ízélményt. Technikai tanács: a koriander érdemes frissen használni, mert a szárított koriander nem adja vissza azt a friss ízt, amit az ételhez szükséges. A tejföl és sajt kombinációja pedig a legjobb, ha frissen kerül az étel tetejére, így gazdagítva az ízvilágot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
100 g Majonéz
1 tk Fűszeres paprika
150 g Friss sajt (pl. queso fresco)
100 g Tejföl
15 g Friss koriander
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd el a fűszereket és a hozzávalókat.

    Frissen főzve a kukorica lesz a legfinomabb, így érdemes az ételt akkor készíteni, amikor a kukorica a szezonjában van.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg majonézt minden csőre.

    A majonéz segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a kukoricára, így finomabb lesz az étel.

    3

    Szórd meg a kukoricát fűszeres paprikával és sóval a tetején, hogy egy kis fűszeres ízt adjon az ételnek.

    A chili por hozzáadásával igazán különleges ízt adsz az ételnek.

    4

    Tálald a kukoricát tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel a tetején, hogy frissebb és ízesebb legyen.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a fűszeres kukoricát, és szép színt ad az ételnek.