Elote lime-mal, friss kukorica majonézes keverékkel és parmezánnal

Elote lime-mal

Az elote, vagyis mexikói kukorica, egy hagyományos mexikói étel, amit gyakran grilleznek és ínycsiklandó fűszerekkel, majonézzel és parmezánnal tálalnak. Az elote ínycsiklandóan gazdag és fűszeres, a lime friss savanykássága pedig remekül kiegészíti a kukorica édességét. Ez az étel rendkívül népszerű Mexikóban és azon kívül is, mint könnyű snack vagy köret a grillpartikhoz. A lime hozzáadásával még frissebbé válik, és igazán különlegessé teszi ezt a klasszikus ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Édes kukorica
100 g Majonéz
50 g Reszelt parmezán sajt
1 db Friss lime
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 csipet
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg a szemek puhák lesznek. Ezután szűrd le, és hagyd hűlni egy kicsit.

    A kukoricát ne főzd túl, mert így a szemek elveszíthetik ropogós textúrájukat.

    2

    A majonézt egy tálban keverd össze a köménnyel, paprikával, sóval és egy kis lime-lével.

    A lime friss, savanykás íze remekül kiegészíti a majonéz gazdag ízét.

    3

    A főtt kukoricát kend meg bőségesen a majonézes keverékkel, ügyelve arra, hogy minden szem jól bevonódjon.

    A kukoricát érdemes egy fogpiszkálóval megfogni, hogy ne legyen nehéz kenni a majonézt.

    4

    A reszelt parmezán sajtot szórd a kukoricára, majd facsarj rá egy kis lime levet.

    A friss lime igazi frissességet ad a kukoricának, és kiemeli az ízeket.

    5

    A kész elotét tálald friss korianderrel díszítve. Ha szeretnéd, egy kis extra paprika is mehet rá.

    A koriander frissessége és a paprika enyhe csípőssége tökéletesen kiegészíti a kukorica édes ízét.