A kukoricát főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg a szemek puhák lesznek. Ezután szűrd le, és hagyd hűlni egy kicsit.
A kukoricát ne főzd túl, mert így a szemek elveszíthetik ropogós textúrájukat.
A majonézt egy tálban keverd össze a köménnyel, paprikával, sóval és egy kis lime-lével.
A lime friss, savanykás íze remekül kiegészíti a majonéz gazdag ízét.
A főtt kukoricát kend meg bőségesen a majonézes keverékkel, ügyelve arra, hogy minden szem jól bevonódjon.
A kukoricát érdemes egy fogpiszkálóval megfogni, hogy ne legyen nehéz kenni a majonézt.
A reszelt parmezán sajtot szórd a kukoricára, majd facsarj rá egy kis lime levet.
A friss lime igazi frissességet ad a kukoricának, és kiemeli az ízeket.
A kész elotét tálald friss korianderrel díszítve. Ha szeretnéd, egy kis extra paprika is mehet rá.
A koriander frissessége és a paprika enyhe csípőssége tökéletesen kiegészíti a kukorica édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.