Először tedd fel a friss kukoricát főni egy nagy lábasban forró vízben. Főzd 10-15 percig, amíg a kukorica szemek megpuhulnak.
Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, használj mikrós kukoricát, amely 5-7 perc alatt elkészül.
Készítsd el a tejfölös szószt. Egy tálban keverd össze a tejfölt, lime levét, chili port, sót és frissen őrölt borsot.
A lime frissessége igazán feldobja a szószt, így ne hagyd ki!
Miután a kukorica elkészült, vedd ki a vízből és hagyd hűlni egy kicsit. Ezután kend meg minden egyes kukoricát a tejfölös szósszal, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszlasd a szószt.
Ha a kukorica túl forró, hagyd egy kicsit pihenni, hogy könnyebben kezelhető legyen.
Szórd meg reszelt cheddar sajttal és pirított kukoricával, hogy extra ízesítést és textúrát kapjon.
A pirított kukorica hozzáadása különleges ropogós textúrát ad az ételnek, amit mindenki imádni fog.
Tálald a kukoricát lime szeletekkel, és egy extra csipet chili porral ízesítheted, ha szereted az erősebb ízeket.
A lime nemcsak frissítő ízt ad, hanem szép vizuális elemet is hoz az ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.