Elote pirított kukoricával tálalva, cheddar sajttal és lime szeletekkel

Elote pirított kukoricával

Az Elote, a mexikói konyha egyik ikonikus utcai étke, számos változatban létezik, de az egyik legnépszerűbb a tejfölös és sajtos változata. A pirított kukorica extra ropogósságot és ízt ad, amely tökéletes kiegészítője a tejfölös szósznak. A lime friss íze és a cheddar sajt gazdag, sós íze igazán különlegessé teszi ezt a fogást. Az Elote ideális választás nyári grillezésekhez, baráti összejövetelekhez vagy egy könnyű vacsorához. A fűszeres és krémes textúra minden falatban elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
100 g Tejföl
1 db Lime
50 g Cheddar sajt
2 ek. Pirított kukorica
1 tk. Chili por
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először tedd fel a friss kukoricát főni egy nagy lábasban forró vízben. Főzd 10-15 percig, amíg a kukorica szemek megpuhulnak.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, használj mikrós kukoricát, amely 5-7 perc alatt elkészül.

    2

    Készítsd el a tejfölös szószt. Egy tálban keverd össze a tejfölt, lime levét, chili port, sót és frissen őrölt borsot.

    A lime frissessége igazán feldobja a szószt, így ne hagyd ki!

    3

    Miután a kukorica elkészült, vedd ki a vízből és hagyd hűlni egy kicsit. Ezután kend meg minden egyes kukoricát a tejfölös szósszal, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszlasd a szószt.

    Ha a kukorica túl forró, hagyd egy kicsit pihenni, hogy könnyebben kezelhető legyen.

    4

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal és pirított kukoricával, hogy extra ízesítést és textúrát kapjon.

    A pirított kukorica hozzáadása különleges ropogós textúrát ad az ételnek, amit mindenki imádni fog.

    5

    Tálald a kukoricát lime szeletekkel, és egy extra csipet chili porral ízesítheted, ha szereted az erősebb ízeket.

    A lime nemcsak frissítő ízt ad, hanem szép vizuális elemet is hoz az ételhez.