Elote salsával – friss kukorica salsa szósszal, tejföllel és korianderrel tálalva

Elote salsával

Az elote salsával a mexikói konyha egyik különleges étke, amely a friss kukoricát egy gazdag salsa szósszal, tejföllel és korianderrel tálalja. Az elote az egyik legnépszerűbb utcai étel Mexikóban, és gyakran tálalják a helyi árusok a forró hónapokban. A salsa és a majonéz tökéletes harmóniát alkotnak a kukorica természetes édességével. Technikai tanács: ha saját salsa-t készítesz, akkor bátran adj hozzá egy kis csípőset, hogy pikánsabbá váljon. A koriander frissessége pedig csodálatosan passzol a fűszeres kukoricához, és egy igazán friss ízt ad az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
100 g Salsa
100 g Majonéz
100 g Tejföl
10 g Friss koriander
1 tk Fűszeres paprika
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd el a salsát.

    Frissen főzve a kukorica lesz a legfinomabb, így érdemes az ételt akkor készíteni, amikor a kukorica a szezonjában van.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg majonézt minden csőre.

    A majonéz segít abban, hogy a fűszerek jól tapadjanak a kukoricára, így finomabb lesz az étel.

    3

    Tálald a kukoricát a salsa réteggel, majd szórd meg fűszeres paprikával és sóval.

    A salsa friss íze egy új dimenzióval gazdagítja az ételt, próbálj friss, házi salsa-t használni!

    4

    Tálald a kukoricát tejföllel és friss korianderrel a tetején, hogy frissebb és ízesebb legyen.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a salsa és majonéz fűszeres ízét.