Elote tejföllel – friss kukorica tejföllel, sajttal és fűszeres paprikával tálalva

Elote tejföllel

Az elote tejföllel a mexikói konyha egyik népszerű étele, amelyet gyakran utcai árusok kínálnak frissen főzve. Az étel az autentikus mexikói kukoricát tejföllel, sajttal és fűszeres paprikával tálalva készül. Az elote a mexikói gasztronómia egyik jellegzetes fogása, amely gyorsan elterjedt, és az utcákon frissen tálalják. A kukorica fűszeres íze és a tejföl krémessége tökéletesen kiegészítik egymást. Technikai tanács: a kukoricát főzd addig, amíg teljesen megpuhul, de még ne essen szét. A tejföl és a sajt a legjobb, ha frissen kerülnek az étel tetejére, így gazdagítva a textúrát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
100 g Tejföl
1 tk Fűszeres paprika
150 g Friss sajt (pl. queso fresco)
10 g Cilantro (friss koriander)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készítsd el a fűszereket.

    Frissen főzve a kukorica lesz a legjobb, hogy megőrizzük ropogós állagát.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg tejfölt minden csőre.

    A tejföl a kukorica melegén szép krémessé válik, így könnyen tapad a fűszer.

    3

    Szórd meg a kukoricát fűszeres paprikával és sóval a tetején, hogy egy kis fűszeres ízt adjon az ételnek.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, adj hozzá egy csipet chili porral.

    4

    A kukoricát tálald tejföllel és friss reszelt sajttal a tetején. Az étel akkor a legfinomabb, ha még melegen tálaljuk.

    Tálaláskor a friss sajt gazdagítja az étel ízét, és még vonzóbbá teszi.