A kukoricát forró vízben főzd 10-15 percig, vagy grillezd közepes lángon, amíg a szemek megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
A grillezés során a kukorica bőrének egy kicsit meg kell égni, hogy még ízesebb legyen.
A vajat olvaszd fel, majd add hozzá a fokhagyma port, a fűszeres sót, a lime levét és a Sriracha szószt. Keverd jól össze.
Ha szereted a csípőset, a Sriracha mennyiségét növelheted, hogy még pikánsabb legyen.
A friss koriandert apróra vágd, majd a parmezán sajtot reszeld le.
A parmezán reszelése közben ügyelj arra, hogy finomra reszeld, hogy könnyen eloszolhasson a kukoricán.
Miután a kukorica elkészült, kend meg a vajas keverékkel, és szórd meg a reszelt parmezánnal és a friss korianderrel.
A koriander frissessége tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres és sós ízeket.
Tálald az elkészített elote-t azonnal, lime gerezdekkel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.