Elote vajjal, parmezánnal és korianderrel díszítve

Elote vajjal

Az elote egy tradicionális mexikói étel, amelyet az utcákon árulnak. A grillezett kukorica ízletes vajjal, parmezánnal és fűszeres szószokkal van gazdagítva, és gyakran lime-mal és korianderrel tálalják. Ez az étel nemcsak a mexikói utcai étkezések alapvető része, hanem a világ minden táján elterjedt. Az elote friss és ínycsiklandó étel, amely gyorsan elkészíthető, és kiválóan passzol különféle étkezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kukorica cső
50 g Vaj
1 tk. Fokhagyma por
1 tk. Fűszeres só
1 ek. Lime lé
1 tk. Sriracha szósz
1 csokor Cilantro (friss koriander)
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát forró vízben főzd 10-15 percig, vagy grillezd közepes lángon, amíg a szemek megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    A grillezés során a kukorica bőrének egy kicsit meg kell égni, hogy még ízesebb legyen.

    2

    A vajat olvaszd fel, majd add hozzá a fokhagyma port, a fűszeres sót, a lime levét és a Sriracha szószt. Keverd jól össze.

    Ha szereted a csípőset, a Sriracha mennyiségét növelheted, hogy még pikánsabb legyen.

    3

    A friss koriandert apróra vágd, majd a parmezán sajtot reszeld le.

    A parmezán reszelése közben ügyelj arra, hogy finomra reszeld, hogy könnyen eloszolhasson a kukoricán.

    4

    Miután a kukorica elkészült, kend meg a vajas keverékkel, és szórd meg a reszelt parmezánnal és a friss korianderrel.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres és sós ízeket.

    5

    Tálald az elkészített elote-t azonnal, lime gerezdekkel díszítve.